Πλαστά χαρτονομίσματα ύψους 1 εκατ. ευρώ στη Σάμο

Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2012 14:01
UPD:18:59
A- A A+

Παραχαραγμένα χαρτονομίσματα έτοιμα προς κυκλοφορία άλλα και άλλα υδατογραφημένα, συνολικού ποσού περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ, βρέθηκαν στις αποσκευές αλλοδαπού που αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Σάμου από το πλοίο Ιεράπετρα.

Ο αλλοδαπός, 26 ετών, υπηκοόητας Νέας Γουινέας συνελήφθη από τους άνδρες της ασφάλειας του Λιμεναρχείου Σάμου, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους επιβάτες του πλοίου.

Οι λιμενικοί βρήκαν 108.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50, των 100 και των 500 ευρώ, έτοιμα να διοχετευτούν στην αγορά και άλλα χαρτονομίσματα, αξίας περίπου 890.000 ευρώ σε δεσμίδες των 500 ευρώ, τα οποία όμως χρειάζονταν περεταίρω επεξεργασία πριν διοχετευτούν και αυτά στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο αλλοδαπός έμενε κατά το παρελθόν στην Σάμο, σε σπίτι κοντά στο κέντρο της πόλης. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει αρκετές προσαγωγές και γίνονται έρευνες προκειμένου να εντοπιστεί το εργαστήριο, όπου πιθανότατα ο αλλοδαπός και οι συνεργάτες του θα επεξεργάζοντα τα χαρτονομίσματα ύψους 890.000 ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς