Formula 1: Περιμένει «πόλεμο» για τη νίκη στην Αυστραλία ο Γουέμπερ

Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2012 13:01

A- A A+

Ο πιλότος της Red Bull θεωρεί ότι ακόμη υπάρχει αβεβαιότητα στις ομάδες για την προετοιμασία που έχει γίνει κατά τις χειμερινές δοκιμές και ότι η πρόοδος τους θα φανεί στο πρώτο Grand Prix της χρονιάς.

Κατά την γνώμη του Αυστραλού πιλότου υπάρχουν σημαντικές ομάδες πλην της Red Bull, όπως οι McLaren, Mercedes, Ferrari και Lotus που προετοιμάζουν εντατικά τα νέα τους μονοθέσια και θα μπορούσαν να κοντραριστούν με την δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Σε ό,τι αφορά στο νέο μονοθέσιο της, την RB8, πιστεύεται ότι υπάρχει πρόοδος, η αίσθηση που αποκομίζεται από τους δύο πιλότους είναι θετική, αλλά τίποτα δεν θεωρείται ως δεδομένο.

«Είμαστε όλοι πολύ ανυπόμονοι να πάμε στη Μελβούρνη και να δούμε που βρίσκεται όλη η δουλειά που κάναμε. Θεωρώ όμως ότι η ομάδα έχει κάνει εκπληκτική δουλειά για την προετοιμασία και όλοι δουλέψαμε όσο πιο σκληρά μπορούσαμε. Θα πρέπει λοιπόν να δούμε αν όλη αυτή η προσπάθεια ήταν αρκετή.

Υπάρχουν κάποιες εξαιρετικές ομάδες που πραγματικά πιέζουν πάρα πολύ, όπως η McLaren, η Mercedes, η Ferrari και η Lotus, επίσης. Εμείς μέχρι στιγμής είμαστε πολύ ευχαριστημένοι αλλά τα πράγματα στην Formula 1 μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα, όπως είναι γνωστό», δήλωσε ο Μαρκ Γουέμπερ, ο οποίος έναν περισσότερο λόγο να περιμένει με ανυπομονησία τον πρώτο αγώνα της χρονιάς αφού θα γίνει στην χώρα του και θα δεχθεί την συμπαράσταση χιλιάδων συμπατριωτών του.

Στην ερώτηση αν θεωρεί ότι η μάχη για τη νίκη στην πίστα του Αλμπερτ Παρκ θα δύσκολη δήλωσε: «Νομίζω ότι πραγματικά θα είναι πολύ δύσκολη. Σίγουρα η κόντρα θα είναι μεταξύ πολλών ομάδων και προς το παρόν είναι δύσκολο να καταλάβεις πως τα πηγαίνει ο καθένας διότι έχουμε πολλές μεταβολές στα καύσιμα και στις γόμες των ελαστικών και πολλά άλλα πράγματα.

Ολα αυτά θα μπορούσες να τα αναλύεις συνέχεις, όμως ακόμη και όταν θα γίνει ο αγώνας στη Μελβoύρνη, θα πρέπει να πάμε στη Σεπάνγκ και να έχουμε μία εικόνα για το πως ξεδιπλώνεται το πρωτάθλημα.

Μέσα σε 90 λεπτά στο Αλμπερτ Παρκ δεν θα κριθεί το πρωτάθλημα, απλά θα σημαίνει ποιος μπορεί να τα βγάλει πέρα στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος και να επιστρέψει με μερικούς καλούς βαθμούς», υπογράμμισε ο Αυστραλός πιλότος.

Ο Γουέμπερ θεωρεί ότι η πρόοδος που έχει συντελεστεί στην προετοιμασία της ομάδας και του νέου μονοθέσιου είναι πολύ μεγάλη. Ετσι τις τελευταίες δοκιμές οι δύο πιλότοι έχουν καταλάβει καλύτερα τη νέα RB8, αλλά ωστόσο ο Αυστραλός πιστεύει ότι υπάρχει ακόμη χώρος για βελτίωση.

«Κάνουμε πρόοδο και υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που θα πρέπει να έχουν υπόψη μας όταν έχουμε τόσο περιορισμένο χειμερινό πρόγραμμα, όπως όλες οι ομάδες. Θα πρέπει να έχεις τις σωστές προτεραιότητες και να δουλέψεις πάνω σε αυτές όσο πιο καλά μπορείς. Εδώ υπεισέρχεται η εμπειρία με την ομάδα, κάτι στη δική υπάρχει.

Εχουμε σίγουρα κάποια σημεία που θα πρέπει να ελέγξουμε. Θα συγκεντρώσουμε ακόμη κάποια στοιχεία, πιο σημαντικά και αυτό είναι πολύ σημαντικό πριν ξεκινήσουμε τους αγώνες διότι προφανώς το Σαββατοκύριακο του αγώνα είναι δυσκολότερο να συγκεντρώσεις αυτά τα στοιχεία.

Επομένως συνεχίζουμε αυτή την διαδικασία και αυτό θα είναι το πιο σημαντικό για τις επόμενες ημέρες. Σίγουρα υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να ελέγξουμε και κάποια από αυτά ελπίζουμε ότι θα είναι συναρπαστικά κάποια άλλα όχι τόσο, αυτή είναι η διαδικασία των δοκιμών», τόνισε ο Μαρκ Γουέμπερ ενώ η ομάδα βρίσκεται στην Βαρκελώνη για τιε τελευταίες δοκιμές πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις