Formula 1: Ολα καλά στη Lotus

Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2012 13:35

A- A A+

Ο πιλότος της Lotus δήλωσε ότι το νέο μονοθέσιο είναι ακριβώς το ίδιο με εκείνο των πρώτων δοκιμών στην πίστα της Χερέθ παρά την όποια αναβάθμιση αναγκάστηκε η ομάδα του Ενστοουν να προβεί στην εμπρός ανάρτηση του.

Επιστέγασμα των θετικών εξελίξεων στην ομάδα και της σκληρής δουλειάς που έγινε τις προηγούμενες ημέρες, ήταν η κατάκτηση της πρώτης θέσης την χθεσινή πρώτη ημέρα δοκιμών στην Βαρκελώνη.

Η εξέλιξη αυτή σύμφωνα με τον Γκροσεάν είναι πολύ ενθαρρυντική για τη συνέχεια. «Οχι, όχι καθόλου. Δεν άλλαξε κάτι πολύ. Είχα ακριβώς την ίδια καλή αίσθηση όπως στη Χερέθ, μπορούμε να πιέσουμε και να εμπιστευτούμε το μονοθέσιο- και μπορείς να παίξεις μαζί του, κάτι που είναι πολύ διασκεδαστικό.

Οταν έχεις ένα πρόβλημα, πάντα αναρωτιέσαι τι συμβαίνει, επομένως ελέγχεις συνέχεια αν όλα δουλεύουν καλά. Ηξερα όμως τι χρειαζόταν να γίνει για να επισκευάσουμε το μονοθέσιο και να κάνουμε πιο δυνατό. Ετσι όταν φύγαμε, γίναμε πιο δυνατοί», δήλωσε ο Ρομάν Γκροσεάν.

Η αλήθεια είναι ότι στη Lotus υπήρχε μεγάλη ανησυχία για τη κατάσταση που θα βρισκόταν το νέο μονοθέσιο και τη συμπεριφορά του μέσα στην πίστα μετά τις αναγκαστικές επισκευές στο πλαίσιο του.

Η Βρετανική ομάδα αναγκάστηκε να αποχωρήσει την πρώτη ημέρα από τις προηγούμενες δοκιμές στη Βαρκελώνη καθώς εντοπίστηκαν προβλήματα στο δεύτερο πλαίσιο της Ε20. Τότε αποφασίστηκε να μην μετάσχει στη διαδικασία και να επιστρέψει στο Ενστοουν προκειμένου να επισκευαστεί ο πρόβλημα, τόσο στο δεύτερο πλαίσιο όσο και στο πρώτο με το οποίο είχε σημειώσει πολύ καλούς χρόνους στη Χερέθ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Lotus να ξεκινήσει ένα παιχνίδι με τον χρόνο ώστε η E20 να είναι έτοιμη μέχρι αυτές τις δοκιμές που είναι οι τελευταίες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Επιπλέον, οι όποιες αλλαγές έγιναν, επέφεραν αύξηση στο συνολικό βάτους του μονοθέσιου κατά ένα κιλό, κάτι που όπως δείχνουν οι εξελίξεις δεν επηρεάσει καθόλου τις επιδόσεις του.

«Χάσαμε μερικές ημέρες την προηγούμενη εβδομάδα και τώρα θα πρέπει να δουλέψει διπλά για να κερδίσουμε αυτές τις ημέρες με το μονοθέσιο να είναι σε καλή κατάσταση.

Εξακολουθούμε να βρίσκουμε κάποια καλά σημεία σε αυτό, στο καλό στήσιμο των εξαρτημάτων, σημείο πάνω στο οποίο δουλεύουμε αυτή τη στιγμή. Εντάξει χάσαμε κάποιους γύρους αλλά αυτό δεν ήταν τόσο κακό όσο αναμέναμε», υπογράμμισε ο πιλότος της Lotus.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις