Αύριο γιορτάζεται η Πρωτομαγιά για ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, επίσημη αργία η Τρίτη του Πάσχα.

Τρίτη, 30 Απριλίου 2002 08:44
UPD:08:45

A- A A+

ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ να μεταφέρεται επισήμως για την προσεχή Τρίτη και τα εμπορικά καταστήματα να λειτουργούν κανονικά, η συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει για αύριο Πρωτομαγιά η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, μοιάζει να εξαρτάται περισσότερο από το πρόγραμμα των πασχαλινών διακοπών, παρά τη δυναμική των συνδικάτων. Τον τόνο πάντως, για μία ακόμη φορά, δίνουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ετσι, από αύριο το πρωϊ, στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 π.μ. και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιάς τους. Οι εργαζόμενοι στα τρόλλεϋ επίσης από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωϊ και από τις 10 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Οι συρμοί του ηλεκτρικού και του μετρό δεν θα κινηθούν από τις 5 το πρωϊ μέχρι και τις 9 π.μ., ενώ δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν όσα πλοία αναχωρούν μεταξύ 9 το πρωϊ μέχρι και τη 1 το μεσημέρι.

Αλλαγές επίσης θα υπάρξουν στα προγραμματισμένα δρομολόγια της Ολυμπιακής Αεροπορίας, καθώς οι σύλλογοι των εργαζομένων πραγματοποιούν και αυτοί στάση εργασίας μεταξύ 10 το πρωϊ και 1 μ.μ.

Οι επιβάτες του ΟΣΕ θα εξυπηρετηθούν μόνο από τις αμαξοστοιχίες κοινωνικών αναγκών του οργανισμού, που είναι μία για κάθε προορισμό.

Στους υπόλοιπους τομείς, θα παραμείνει κλειστό το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, ενώ προβλήματα θα υπάρξουν στις συναλλαγές του κοινού στις τράπεζες, δεδομένου ότι αύριο είναι παγκόσμια αργία για τον χρηματο-πιστωτικό κλάδο και έτσι δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν διεθνείς συναλλαγές, ενώ ακόμη και η εξόφληση επιταγών ελληνικών τραπεζών αλλά σε άλλη τράπεζα δεν θα γίνεται, όπως έχει ανακοινώσει η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ) κατά περίπτωση.

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούν τα νοσοκομεία της χώρας, αφού στην αυριανή απεργία συμμετέχουν νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή