ΗΠΑ: Τουλάχιστον 40 νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους

Σάββατο, 03 Μαρτίου 2012 20:32
A- A A+

Συναγερμός έχει σημάνει στις νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, λόγω του κινδύνου νέων ανεμοστρόβιλων, που σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία ενδέχεται να πλήξουν περιοχές της Αριζόνα, της Φλόριντα και της Τζόρτζια.

Την ίδια ώρα, τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αναζητούν επιζώντες στα ερείπια των σπιτιών που καταστράφηκαν την Παρασκευή από τους ανεμοστρόβιλους, που σημειώθηκαν στις κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ και κυρίως στο Κεντάκι και την Ιντιάνα, αλλά και το Οχάιο, το Τενεσί και το Ιλινόις.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τους περίπου 80 ανεμοστρόβιλους που έπληξαν την Παρασκευή έξι πολιτείες των ΗΠΑ. Ένα προηγούμενο κύμα παρόμοιων φαινομένων την Τετάρτη κόστισε τη ζωή σε συνολικά 13 ανθρώπους.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες με την πρόωρη άνοδο της θερμοκρασίας προκάλεσαν την έλευση των ανεμοστρόβιλων στα τέλη Φεβρουαρίου, νωρίτερα απ΄ό,τι συνήθως. Κανονικά η περίοδος των ανεμοστρόβιλων ξεκινά στις νότιες ΗΠΑ τον Μάρτιο και πιο βόρεια στα τέλη της άνοιξης. Το 2011 περίπου 545 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ανεμοστρόβιλους στις ΗΠΑ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή