Α1 Μπάσκετ: Πρώτη νίκη για Μαρούσι, «περίπατο» ο Παναθηναϊκός

Σάββατο, 03 Μαρτίου 2012 21:11
A- A A+

Όταν σοβαρεύτηκε ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ δεν είχε καμία τύχη. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 85-65, στο πλαίσιο της 21ης ημέρας και πλησίασαν σε απόσταση ενός βαθμού από τον Ολυμπιακό, που παίζει αύριο με τον ΚΑΟΔ. Τρία 24ωρα μετά την πρόκριση-πρωτιά στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς παρατάχθηκε με σημαντικές απουσίες στο κλειστό του ΟΑΚΑ (εκτός έμειναν οι τραυματίες Περπέρογλου, Βουγιούκας), ωστόσο, στο δεύτερο μέρος ανέβασε στροφές κι έφτασε στην άνετη νίκη. Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν στην πρώτη περίοδο (18-15), ήταν «μέσα στο ματς» στο ημίχρονο (32-37), αλλά στη συνέχεια δεν ήταν δυνατό να αντισταθούν στην ανωτερότητα του αντιπάλου τους.

Ο Κώστας Καϊμακόγλου με 18 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού», ενώ με 16 τελείωσε το ματς ο Λόγκαν και με 13 ο Νικ Καλάθης. Ντικούδης με 19 και Παππάς με 18 πόντους ήταν οι κορυφαίοι του ΠΑΟΚ.

Ελπίδες παραμονής στην κατηγορία μπορεί να μην έχει ή, τουλάχιστον, μόνο μαθηματικές, το Μαρούσι πάντως, πέτυχε την πρώτη εφετινή του νίκη και, μάλιστα, εκτός έδρας επί του Περιστερίου.

Αυτή την φορά η ομάδα των βορείων προαστίων «έφτασε στην πηγή και ήπιε νερό», με το τελικό 58-52 να βρίσκει την ομάδα του Νίκου Λινάρδου να πανηγυρίζει, έστω κι αν γνωρίζει καλά ότι χρειάζεται ένα μεγάλο θαύμα για να παραμείνει στην κατηγορία.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Ακεψιμαϊδης με 16 και Κανονίδης με 14 πόντους αντίστοιχα, ενώ από την ομάδα της «δυτικής όχθης» ξεχώρισε ο Εντουαρντς με 13 πόντους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις