A1 Βόλεϊ: Μία ανάσα από την Α2 ο Παναθηναϊκός

Σάββατο, 03 Μαρτίου 2012 22:31
A- A A+

«Ελέω» Ολυμπιακού, που ηττήθηκε στην Πάτρα από την ΕΑ με 3-2 σετ, οι «πράσινοι», που είχαν ρεπό, έμειναν 7 βαθμούς πίσω από τους Αχαιούς και δύο αγωνιστικές πριν το τέλος ελπίζουν μόνο…στον Θεό για να μην υποβιβαστούν.

Το ανέλπιστο «δίποντο» που πήρε η ΕΑ Πατρών απέναντι στους «ερυθρόλευκους» ήταν…σκέτο χρυσάφι, καθώς της έδωσε…αέρα 7 βαθμών από το «τριφύλλι» κι αν διατηρηθεί αυτή η διαφορά μέχρι το τέλος ο Παναθηναϊκός θα υποβιβαστεί απευθείας στην Α2, χωρίς να διεξαχθούν πλέι άουτ. Την επόμενη αγωνιστική η αχαϊκή ομάδα έχει ρεπό, ενώ ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην Αλεξανδρούπολη και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη. Στην αυλαία της κανονικής περιόδου η ΕΑ θα υποδεχτεί την ομάδα του Εβρου, ενώ ο Παναθηναϊκός τον ΠΑΟΚ.

«Περίπατο» έκανε η Λαμία επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 3-0 σετ (25-9, 25-15, 25-17), με την ομάδα της Φθιώτιδας να εδραιώνεται στην 5η θέση της βαθμολογίας.

«Υποθήκη» για την κατάκτηση της 3ης θέσης στην κανονική περίοδο έβαλε ο Φοίνικας Σύρου, μετά τη νίκη του με 3-0 σετ (14-25, 17-25, 20-25) στο Βραχάτι επί του Παμβοχαϊκού. Οι νησιώτες απέδειξαν ότι η επικράτησή τους επί του Ηρακλή την περασμένη αγωνιστική δεν ήταν τυχαία, καθώς με όπλα το σερβίς και το μπλοκ έφτασαν σε μία άνετη επικράτηση.

Μετά την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα ο Ηρακλής επέστρεψε στις επιτυχίες. Παρά το γεγονός ότι έχασε το πρώτο σετ στη Μίκρα από τον Ηρακλή Κηφισιάς, πήρε τελικά τη νίκη με 3-1 σετ (22-25, 25-21, 25-19, 25-22) και ουσιαστικά «καπάρωσε» την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου.

Στην αυλαία της 20ης ημέρας (Παρασκευή) ο Άρης είχε νικήσει τον ΠΑΟΚ με 3-1 σετ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις