Ομπάμα: Υπάρχει ακόμη χρόνος για διπλωματία στο Ιράν

Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2012 19:08
UPD:19:13

Τη θέση ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για διπλωματία όσον αφορά το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα (δεξιά) κατά τη συνάντησή του στο Λευκό Οίκο με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου (αριστερά).

A- A A+

Τη θέση ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για διπλωματία όσον αφορά το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα κατά τη συνάντησή του στο Λευκό Οίκο με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, επιθυμώντας να «προλάβει» μια πρόωρη ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στο Ιράν.

Τόνισε ακόμη ότι οι δεσμοί μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ είναι άρρηκτοι και πως η δέσμευση της χώρας του απέναντι στο εβραϊκό κράτος είναι «στέρεη σαν βράχος».

Από την πλευρά του ο Νετανιάχου ξεκαθάρισε πως το Ισραήλ πρέπει να παραμείνει «κύριο του πεπρωμένου του». Οπως είπε, «πρέπει να έχει την ικανότητα να αμύνεται με ιδίες δυνάμεις απέναντι σε κάθε απειλή. Επιπλέον, ευχαρίστησε τον Ομπάμα για την υποστήριξή του στο δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή