Ελβετία: «Πέρασε» η τροπολογία για παράδοση στοιχείων λογαριασμών ύποπτων φοροφυγάδων στις ΗΠΑ

Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2012 22:43

Η πρόταση, που ρυθμίζει τον τρόπο με τον οποίο η Ελβετία θα παραδώσει τα στοιχεία για τους Αμερικανούς καταθέτες που είναι ύποπτοι φοροδιαφυγής στη χώρα τους, αποβλέπει στην υποβοήθηση των ερευνών σε 11 τραπεζικά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων και η Julius Baer.

A- A A+

Ενέκριναν οι Ελβετοί βουλευτές ενέκριναν τη φορολογική τροποποίηση, που θεωρείται κομβική για την επίλυση της διαφοράς με τις ΗΠΑ για τις έρευνες σχετικά με τις ελβετικές τράπεζες που είναι συνδεδεμένες με υπεράκτιους λογαριασμούς. Η πρόταση, που ρυθμίζει τον τρόπο με τον οποίο η Ελβετία θα παραδώσει τα στοιχεία για τους Αμερικανούς καταθέτες που είναι ύποπτοι φοροδιαφυγής στη χώρα τους, αποβλέπει στην υποβοήθηση των ερευνών σε 11 τραπεζικά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων οι Credit Suisse και Julius Baer.

Η τροποποίηση εγκρίθηκε με 110 ψήφους υπέρ, έναντι 56 κατά, από την Κάτω Βουλή της χώρας. Η Ανω Βουλή την είχε εγκρίνει τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, το σχέδιο αυτό επιτρέπει στην Ελβετία να παραδώσει τα στοιχεία για τους ύποπτους φοροφυγάδες ακόμη και εάν οι αμερικανικές αρχές δεν μπορούν να ταυτοποιήσουν τους υπόπτους είτε ονομαστικά, είτε μέσω του τραπεζικού λογαριασμού τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή