Με Αριστοφάνη στην Επίδαυρο το Εθνικό Θέατρο

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2012 12:16

A- A A+

Τη σπαρταριστή κωμωδία του Αριστοφάνη «Νεφέλες», σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη, θα παρουσιάσει στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου ο Νίκος Μαστοράκης σε δική του διασκευή, στις 13 και 14 Ιουλίου, για λογαριασμό του Εθνικού Θεάτρου.

Στην παράσταση, η οποία μετά την πρεμιέρα της στην Επίδαυρο θα κάνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα- συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Γιάννης Μπέζος, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιάννης Νταλιάνης, Νίκος Ψαρράς, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Τάνια Τρύπη, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Θάνος Τοκάκης και Μιχάλης Οικονόμου. Τη μουσική επιμελείται ο Σταύρος Γασπαράτος, την κίνηση ο Φωκάς Ευαγγελινός, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Νίκος Μαστοράκης. Η δεύτερη καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Ματαίωση

Η παράσταση «Τρωίλος και Χρυσηίδα», η οποία είχε προγραμματιστεί για τη θεατρική περίοδο 2011 - 2012, ματαιώνεται λόγω προβλήματος υγείας του σκηνοθέτη Όσκαρας Κορσουνόβας. Το Εθνικό Θέατρο θα διερευνήσει τη δυνατότητα παρουσίασης της παράστασης τη θεατρική περίοδο 2012-2013, εφόσον βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος και χρόνος.

Συνεχίζονται

Σε ό,τι αφορά τις παραστάσεις του Εθνικού «Η αυλή των θαυμάτων» και «Του Κουτρούλη ο γάμος», αυτές συνεχίζονται κανονικά στην Κεντρική Σκηνή, ενώ η παράσταση του έργου «Πυρκαγιές» του Ουαζντί Μουαουάντ θα ξεκινήσει στις 15 Μαρτίου όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Προτεινόμενα για εσάς