Formula 1: Αποκαλυπτήρια για τη νέα HRT

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2012 13:13

A- A A+

Η Ισπανική ομάδα επέλεξε την πίστα του Μοντμελό στην Βαρκελώνη για να πατήσει επιτέλους πίστα η νέα F112.

Αφού πέρασε και το τελευταίο υποχρεωτικό crash τεστ της FIA η HRT ξεκίνησε ένα παιχνίδι με τον χρόνο για να προλάβει να συμμετάσχει στις τελευταίες δοκιμές των ομάδων, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Ετσι εκμεταλλεύτηκε τους κανονισμούς που της επιτρέπουν να πατήσει πίστα για διαφημιστικούς καθαρά λόγους και πιο ειδικά κινηματογράφησης, ώστε να παρουσιάσει για πρώτη φορά το νέο της μονοθέσιο.

Για έναν ακόμη όμως χρόνο η Ισπανική ομάδα θα πάει στον πρώτο αγώνα της σεζόν χωρίς να έχει δοκιμάσει το νέο της μονοθέσιο στα επίσημα τετραήμερα των ομάδων. Θα αρκεστεί τουλάχιστον στους περισσότερους από δέκα γύρους που πραγματοποίησε ο Ναράι Καρθικέγιαν μόνο και μόνο για να επιβεβαιωθεί ότι όλα στην F112 δουλεύουν κανονικά και ότι οι επίμονες προσπάθειες του προσωπικού της ανταμείφθηκαν.

Την ικανοποίησή του για όσα έκανε το προσωπικό της ομάδας εξέφρασε ο επικεφαλής της, Λουίς-Πέρεθ Σάλα: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος σήμερα (σ.σ. χθες) καθώς είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για εμάς διότι μπορέσαμε να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα στο νέο μονοθέσιο κατά την διάρκεια της ημέρας κινηματογράφησης. Είμαι πολύ υπερήφανος για το κάθε μέλος αυτής της ομάδας γιατί ο καθένας τους ξεχωριστά συνεισέφερε ώστε να γίνει εφικτό έγινε συνέβη σήμερα. Τώρα πλέον μπορούμε να επικεντρωθούμε στην Αυστραλία διότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα».

Θετικές ήταν οι πρώτες εντυπώσεις του Ναράι Καρθικέγιαν μετά τη σύντομη επαφή του με την F112. «Σήμερα ήταν το shakedown της F112 και είχα την τιμή να είμαι ο πρώτος οδηγός που την δοκίμασε. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι καλές. Σίγουρα έχει γίνει ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρυσι. Δε μπορούσαμε να κάνουμε κάτι πάνω στο στήσιμο ή σε κάποια άλλα σχετικά στοιχεία, αλλά όλα δείχνουν να δουλεύουν καλά και δεν υπάρχουν κάποια μεγάλα προβλήματα. Επομένως τώρα μπορούμε να ανυπομονούμε για τη νέα χρονιά. Ολοι έχουν δουλέψει πολύ σκληρά και η νέα διοίκηση τα κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εχουν κάνει σωστή δουλειά με το μονοθέσιο και είμαι σίγουρος ότι αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός σε σχέση με πέρυσι. Αρα, ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε τις ομάδες με τις οποίες δώσαμε μάχη πέρυσι».

Παρόν στην εκδήλωση χωρίς να πάρει μια πρώτη γεύση του μονοθέσιου ήταν και έτερος πιλότος της Ισπανικής ομάδας, Πέντρο ντε Λα Ρόσα. «Σήμερα (σ.σ. χθες) είναι μια ειδική μέρα για εμάς διότι το μονοθέσιο είδε για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Ναράι έκανε μερικούς πρώτους γύρους χωρίς να έχει προβλήματα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, μπορεί βέβαια να μη φαίνεται, αλλά απέχοντας λίγα χιλιόμετρα από την Αυστραλία, είναι ζωτικής σημασίας το μονοθέσιο να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Από και στο εξής εναπόκειται σε εμάς να προσπαθήσουμε να το βελτιώσουμε και να σημειώσουμε πρόοδο».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις