Εφοδος ΑΔΕΔΥ στη συνεδρίαση του δ.σ. του ΤΕΑΔΥ

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2012 14:17
UPD:18:03

Εφοδο στα γραφεία του ΤΕΑΔΥ, όπου συνεδριάζει το διοικητικό του συμβούλιο όσον αφοράν τη συμμετοχή του ταμείου στο PSI, έκαναν δημόσιοι υπάλληλοι, στο περιθώριο παράστασης διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ.

A- A A+

Εφοδο στα γραφεία του ΤΕΑΔΥ, την ώρα που το διοικητικό του συμβούλιο συνεδρίαζε με αντικείμενο τη συμμετοχή του ταμείου στο PSI, έκαναν συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, στο περιθώριο παράστασης διαμαρτυρίας.

Η συνεδρίαση στον 8ο όροφο του κτηρίου στην οδό Σταδίου (αρ. 24) διεκόπη και συνεχίστηκε μετά την αποχώρησή τους. Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς, επισήμανε ότι σκοπός της παρέμβασης ήταν «να καταδειχθεί η αντίθεση των εργαζομένων στη συμμετοχή του ταμείου στο PSI και στο "κούρεμα" των ομολόγων που αποτελεί πλήγμα για την περιουσία των Ταμείων».

Η ΑΔΕΔΥ ζητεί την εξαίρεση των Ασφαλιστικών Ταμείων από το κούρεμα των ομολόγων. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια που «θα διασφαλίζει τα συμφέροντα των ασφαλισμένων και των αποθεματικών των Ταμείων». Τονίζει ακόμη ότι «θα πάρει κάθε μέτρο για να αποτρέψει τη νέα ληστεία σε βάρος των Ταμείων», ενώ θα εξετάσει και προσφυγή κατά της Τράπεζας της Ελλάδας.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΕΑΔΥ θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο στις 12:00 προκειμένου να πάρει οριστικές αποφάσεις. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη της αύριο, Τετάρτη στις 11:30 σε νέα παράσταση στο χώρο της συνεδρίασης του Δ.Σ.(Σταδίου 24) για να αποτραπεί, όπως τονίζει, «το νέο έγκλημα σε βάρος των ασφαλισμένων».

Οσον αφορά τη συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων στη διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης δήλωσε σήμερα πως «τα διοικητικά συμβούλια αποφασίζουν με βάση το δικό τους σκεπτικό» και συμπλήρωσε πως «αναλύσαμε τι σημαίνει η συμμετοχή ή μη στο PSI».

Γ. Κουτρουμάνης: Θέμα των Ταμείων η συμμετοχή στο PSI

Γ. Κουτρουμάνης: Θέμα των Ταμείων η συμμετοχή στο PSI

KKE: «Ξεδιάντροπη ληστεία»

«Ξεδιάντροπη ληστεία» σε βάρος των εργαζομένων και των νέων χαρακτηρίζει στο μεταξύ το ΚΚΕ το «κούρεμα» στα ομόλογα των ασφαλιστικών Ταμείων.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα εκφράζει την εκτίμηση ότι οι τεράστιες απώλειες των Ταμείων «θα γίνουν το αυριανό άλλοθι για να φέρουν ένα νέο αντιασφαλιστικό τερατούργημα». «Με αυτή τη ληστεία και με όσες ακόμα έχουν διαπράξει στα αποθεματικά κατά το παρελθόν οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και οι μεγαλοεπιχειρηματίες, με δανεικά και αγύριστα, χρηματιστήρια, τοξικά ομόλογα, εισφοροαπαλλαγές, τα ασφαλιστικά Ταμεία έχουν χάσει αστρονομικά ποσά», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του κόμματος.

«Είναι απάτη ότι η κυβέρνηση θα καλύψει μέρος της ζημιάς παραχωρώντας στα Ταμεία ακίνητη περιουσία του δημοσίου. Στα Ταμεία θα δώσουν ό,τι μείνει στα αζήτητα από την κρατική περιουσία που λεηλατούν επιχειρηματικοί όμιλοι», προσθέτει το ΚΚΕ.

Τονίζει επίσης ότι οι διοικήσεις των ασφαλιστικών Ταμείων έχουν ευθύνη «να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς», ενώ καλεί τους εργαζόμενους να «ανασκουμπωθούν για να αποκρούσουν τη νέα αντιασφαλιστική καταιγίδα».

ΣΥΡΙΖΑ: Ληστρική πράξη

Για «εγκληματική και ληστρική πράξη» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του με αφορμή το κούρεμα των ομολόγων που κατέχουν τα ασφαλιστικά Ταμεία.

«Αποτελεί κορύφωση της καταλήστευσης των αποθεματικών τους από τις κυβερνήσεις που, σε συνδυασμό με την αύξηση της εισφοροδιαφυγής, τις μειώσεις των εργοδοτικών εισφορών και την απώλεια εσόδων λόγω της έκρηξης της ανεργίας και το κλείσιμο δεκάδων επιχειρήσεων, καθιστούν σχεδόν βέβαιη τη χρεοκοπία τους και την αδυναμία να πληρωθούν οι συντάξεις», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καλεί παράλληλα τις διοικήσεις των Ταμείων να μην υποκύψουν «σε αυτό τον εγκληματικό εκβιασμό» και τους εργαζόμενους να «συνεχίσουν τους αγώνες τους ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της εξαθλίωσης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή