WRC: Ψηφίζουν Ευρώπη και Αμερική οι κατασκευαστές

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2012 17:25

A- A A+

Αυτή την πρόταση φαίνεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ότι υπέβαλαν προς την FIA ενόψει του προγράμματος του 2013.

Ειδικότερα, για την επόμενη χρονιά επιθυμία τους είναι 10 ράλι να διεξαχθούν στην Ευρώπη, ένα στην κεντρική Αμερική και δύο στη Νότια Αμερική. Kατά συνέπεια αγώνες όπως της Νέας Ζηλανδίας, της Αυστραλίας, και της Νότιας Αφρικής δεν φέρονται να βρίσκεονται υψηλά στις προτιμήσεις τους.

Η σχετική συνάντηση της επιτροπής του WRC όπου θα συζητηθεί και θα καταρτισθεί το πρόγραμμα των αγώνων για το 2013 αναμένεται να γίνει στις αρχές Μαΐου. Η όποια απόφαση ελπίζεται ότι θα εγκριθεί από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού έναν μήνα αργότερα.

Στην πρόθεση αυτή των ομάδων φέρεται αντίθετος ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ, ο οποίος είναι ένθερμος υποστηρικτής της εκτεταμένης γεωγραφικής επέκτασης του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Όταν στο παρελθόν ο «ισχυρός» άνδρας της FIA είχε ερωτηθεί για την διεξαγωγή των μισών αγώνων του πρωταθλήματος σε Ευρώπη και τους άλλους μισούς εκτός αυτής είχε απαντήσει σχετικά: «Εάν κάνουμε το WRC να επικεντρωθεί μόνο στο Γερμανικό ράλι, το Γάλλικο ράλι, τα οποία είναι μόλις 20 χλμ. το ένα από το άλλο, οικονομικά αυτό θα ήταν ευκολότερο. Λέμε, όμως ότι θέλουμε ένα ισχυρό παγκόσμιο πρωτάθλημα και δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Χρειάζεται να δούμε πως θα συνδυάσουμε αυτή τη παγκόσμια διοργάνωση λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμένους προϋπολογισμούς».

Nα σημειωθεί ότι το παγκόσμιο πρωτάθλημα σχεδιάζει στο μέλλον να φιλοξενηθεί σε νέες χώρες (και μεγάλες αγορές κατ’ επέκταση) όπως η Ρωσία, η Βραζιλία, η Κίνα και η Ινδία.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις