Νέες επικρίσεις Ιβάνοφ κατά της Ελλάδας

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2012 21:06
UPD:21:11

Ο κ. Ιβάνοφ κάνει λόγο για «λογική της αναβλητικότητας», διατεινόμενος πως αυτό που οι Ελληνες έκαναν στην οικονομία το κάνουν και στην πολιτική.

A- A A+

Νέες επικρίσεις κατά της Αθήνας διατύπωσε σε συνέντευξή του σε αυστριακή εφημερίδα ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκεόργκι Ιβάνοφ, καταλογίζοντας στη χώρα μας ότι «μπλοκάρει» την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο κ. Ιβάνοφ κάνει λόγο για «λογική της αναβλητικότητας», διατεινόμενος πως αυτό που οι Ελληνες έκαναν στην οικονομία το κάνουν και στην πολιτική. Παραπέμπει επίσης στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου το 2011, την οποία αναμένει να γίνει δεκτή από το ΝΑΤΟ, παρατηρώντας συγχρόνως σκωπτικά πως στον Γ.Γ. της Συμμαχίας, που πρόσφατα επισκέφθηκε την Αθήνα, δωρίστηκε ένα αντίγραφο ξίφους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, «με το οποίο ίσως ήθελαν να του πουν ότι τώρα βρίσκεται στα χέρια του το κόψιμο του Γόρδιου δεσμού».

Ο Σκοπιανός πρόεδρος σημειώνει ότι οι πολίτες των δύο χωρών δεν έχουν προβλήματα μεταξύ τους, ότι οι πολίτες της ΠΓΔΜ πηγαίνουν για διακοπές στην Ελλάδα και οι Ελληνες είναι σημαντικοί επενδυτές στην χώρα του, ωστόσο, όπως υποστηρίζει, στους Έλληνες πολιτικούς συμφέρει το τεταμένο κλίμα.

Αποφεύγοντας να απαντήσει στο ερώτημα αναφορικά με τη διαμόρφωση των Σκοπίων σε «ιστορική» πόλη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σκόπια 2014» και την ανέγερση μνημείου για το Μέγα Αλέξανδρο ο κ. Ιβάνοφ σημειώνει πως και στη Βιέννη βλέπει πολλά ιστορικά κτίρια, αλλά κανείς δεν ρωτά τους Αυστριακούς ποια κτίρια θα ανεγείρουν στο έδαφός τους.

Υποστηρίζει τέλος ότι η ΠΓΔΜ πρέπει να είναι ευγνώμων στους Ελληνες, διότι όσο περισσότερο «επιτίθενται», τόσο ενισχύονται εκεί τα πατριωτικά αισθήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή