Ανακοινώθηκε ο μίνι ανασχηματισμός

Υπουργός Παιδείας ο Γ. Μπαμπινιώτης
Τρίτη, 06 Μαρτίου 2012 23:30
UPD:07/03/2012 15:30

Ο καθηγητής Γεώργος Μπαμπινιώτης είναι ο νέος υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

A- A A+

To μίνι ανασχηματισμό, μετά την αποχώρηση του Χρήστου Παπουτσή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με απόφαση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος αποχωρεί από το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, στο οποίο μετακινείται η Αννα Διαμαντοπούλου.

Την κ. Διαμαντοπούλου διαδέχεται στο υπουργείο Παιδείας ο καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης.

Επιπλέον, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δημιουργείται και δεύτερη θέση υφυπουργού, την οποία αναλαμβάνει ο Ελευθέριος Οικονόμου, μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας του υπουργείου και πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Υφυπουργός είναι ήδη ο Μανώλης Όθωνας.

Οι νέοι υπουργοί και ο υφυπουργός θα ορκιστούν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας την Τετάρτη στις 15:30.

Γ.Μπαμπινιώτης: Η στιγμή δεν χωρά αρνήσεις

Οι δύσκολες στιγμές που βιώνει η χώρα δεν χωρούν αρνήσεις όταν κάποιος καλείται να προσφέρει. Με τη φράση αυτή ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης εξήγησε μιλώντας στο ρ/σ Radio 9, γιατί είπε «ναι» στη πρόταση που του έγινε να αναλάβει τα ηνία του υπουργείου Παιδείας.

NAFTEMPORIKI.GR
Γ. Μπαμπινιώτης: Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική

«Όλα ξεκινάνε από το επίπεδο της Παιδείας… (παλαιότερη συνέντευξη του κ. Μπαμπινιώτη στο naftemporiki.gr)

Πάω με μία διάθεση μόνο να προσφέρω κάποιες υπηρεσίες αυτό το διάστημα, δεν έχω πολιτικές βλέψεις, ούτε είχα υπόψη μου να αναλάβω τέτοια πόστα, κάνω μία εξαίρεση στον εαυτό μου και τη συνείδησή μου γιατί η χώρα περνά δύσκολες στιγμές που δεν χωρούν αρνήσεις όταν κάποιος καλείται να προσφέρει, αν μπορεί, και νομίζω ότι κάτι θα προσφέρω, δήλωσε ο νέος υπουργός Παιδείας.

Όσο για τον περιορισμένο χρονικό ορίζοντα της κυβέρνησης και της υπουργικής του θητείας, ήταν σαφής: Γνωρίζω, είπε, την εκπαίδευση από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο, ο χρόνος είναι εξαιρετικά μικρός για να υποσχόμαστε πράγματα μέσα σε δύο μήνες, θα πρέπει απλώς να καλλιεργηθεί ένα κλίμα και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

«Καρφιά» από το ΛΑΟΣ

«Καρφιά» σε βάρος πρώην και νέων υπουργών της κυβέρνησης εμπεριέχει η δήλωση του εκπροσώπου του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτη σχετικά με τον μίνι ανασχηματισμό.

«Η επαναφορά του κ. Χρυσοχοΐδη, υπογραμμίζει την αποτυχία του προκατόχου του στο υπουργείο αυτό», τονίζει ο κ. Αϊβαλιώτης και συμπληρώνει: «Η κα Α. Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Ανάπτυξης επαναφέρει μνήμες από το πέρασμά της στο ίδιο υπουργείο με το φιάσκο της Softex κ.α.».

«Ο δε κ. Μπαμπινιώτης, επειδή έχουν πάψει να σκέπτονται Ελληνικά, τουλάχιστον ας τους μάθει να μιλούν Ελληνικά», καταλήγει ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ.

Αλ. Τσίπρας: H κυβέρνηση οδηγεί την κοινωνία στη χρεοκοπία

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. «Μια κυβέρνηση που κάνει εννέα μέρες να αλλάξει έναν υπουργό, φανταστείτε πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι στην προσπάθεια να σώσει τη χώρα απ΄ αυτή την οικονομική κρίση και να διαχειριστεί το PSI», δήλωσε και πρόσθεσε: «Κάθε τραγωδία βέβαια έχει και τις δικές της στιγμές κωμωδίας. Αυτά που ζούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα από την κεντρική πολιτική σκηνή είναι κωμικές σκηνές».

Ο Α. Τσίπρας για τον ανασχηματισμό

Ο Α. Τσίπρας για τον ανασχηματισμό

Τόνισε πάντως ότι «η ουσία όμως παραμένει. Η κυβέρνηση αυτή, παρά το ότι αλλάζει υπουργούς, είναι μια κυβέρνηση που παίρνει τη βαριά ιστορική ευθύνη να οδηγεί την κοινωνία στη χρεοκοπία και την ελληνική οικονομία στα πρόθυρα της διάλυσης».

ΔΗΣΥ: Αντί να λύνει τα προβλήματα η κυβέρνηση ανακατεύει την τράπουλα

Βολές κατά της κυβέρνησης εκτόξευσε και η Δημοκρατική Συμμαχία.

«Λουκέτα στις επιχειρήσεις και ακρίβεια στην αγορά, πρωτοφανής εγκληματικότητα σε κάθε επίπεδο σε κάθε γειτονιά, ομηρία των πανεπιστημίων από αριστερές ομάδες και κλειστές συντεχνίες. Αντί λοιπόν η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ να λύνει αυτά τα προβλήματα εφαρμόζοντας γενναίες πολιτικές μεταρρυθμίσεων και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις, επιλέγει για ακόμα μια φορά να ανακατέψει την τράπουλα», δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννης Οικονόμου.

«Κι όλα αυτά», πρόσθεσε, «ενώ υποτίθεται ότι σε λιγότερο από δύο μήνες πάμε για εκλογές».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή