Χρ. Παπουτσής: Αντιμάχομαι τις βαρονίες

Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2012 18:31

Την ανάγκη να μπει τέλος στη μετατροπή του ΠΑΣΟΚ σε ένα μικρό κόμμα που λειτουργεί ως εκλογικός μηχανισμός, υπογράμμισε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Χρήστος Παπουτσής.

A- A A+

Την ανάγκη να μπει τέλος στη μετατροπή του ΠΑΣΟΚ σε ένα μικρό κόμμα που λειτουργεί ως εκλογικός μηχανισμός, υπογράμμισε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Χρήστος Παπουτσής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm.

«Το ΠΑΣΟΚ, εδώ και πολλά χρόνια, βρίσκεται σε μια διαρκή μετάλλαξη» υποστήριξε ο κ. Παπουτσής, προσθέτοντας ότι το κόμμα μετατρέπεται σε ένα «κλαμπ στελεχών εξουσίας».

«Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί, πρέπει να τελειώνει, να βάλουμε ένα τέλος. Γι αυτό βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Αντιμάχομαι τη μετατροπή του ΠΑΣΟΚ σ΄ ένα σύγχρονο ΚΟΔΗΣΟ, ένα άνευρο δηλαδή κι αφυδατωμένο μικρό και καθαρό σχηματισμό του μεσαίου χώρου, το οποίο θα είναι απαραίτητο συμπλήρωμα και δεκανίκι των κεντροδεξιών σεναρίων», τόνισε.

Σημείωσε ακόμη ότι η υποψηφιότητά του «αντιμάχεται τις βαρονίες και τις διευθετήσεις παρασκηνίου μεταξύ των στελεχών», ενώ όσον αφορά στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ επανέλαβε ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας προϋποθέτουν πραγματικές συγκλίσεις.

«Μετά τις εκλογές δεν θα υπάρχει ένα κόμμα, όπως ακούω, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, το οποίο θα έχει την εξουσία. Θα υπάρχουν δύο ισχυρά κόμματα, ούτως ή άλλως. Μακάρι να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα πολιτικά ισχυρά κόμματα, αλλά η όποια πρόταση συγκυβέρνησης θα πρέπει να βασίζεται σε σταθερές συμφωνίες προγραμματικού χαρακτήρα», ανέφερε.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι στον ίδιο «ηχεί παράξενα» η πρόταση στελεχών του ΠΑΣΟΚ για κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, όπως και το γεγονός ότι «προδιαγράφουν την επόμενη μέρα» και «προδικάζουν το αποτέλεσμα» των εκλογών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή