Ολοκληρώνεται η αποκατάσταση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2012 13:02

Το κόστος ανακαίνισης του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, που είναι χωρητικότητας 600 θέσεων, εκτιμάται ότι θα ανέλθει τελικά στα 39.000.000 ευρώ.

A- A A+

Ο τρόπος της διαχείρισης του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και οι εργασίες αποκατάστασης που βρίσκονται στο τελικό στάδιο, προκειμένου να ανοίξει για το κοινό, εξετάστηκαν σε συνάντηση που είχαν ο δήμαρχος Πειραιά, κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, με τη γενική γραμματέα Πολιτισμού και Τουρισμού, Λίνα Μενδώνη.

Σύσταση Διοικητικού Συμβουλίου

Αυτό που τέθηκε επί τάπητος στις συνομιλίες των δύο πλευρών, ήταν η σύσταση ενός Διοικητικού Συμβουλίου που θα έχει την ευθύνη διοίκησης και διαχείρισης του Θεάτρου, και θα απαρτίζεται από μέλη του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

Προστατευόμενο μνημείο

Σημειώνεται, ότι το Δημοτικό Θέατρο έχει κηρυχθεί με υπουργική απόφαση προστατευόμενο μνημείο. Υπέστη σοβαρές ζημιές από τους σεισμούς του 1981 και του 1999, ενώ η αποκατάστασή του ολοκληρώνεται φέτος, με ευθύνη της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού. Το κόστος ανακαίνισης του θεάτρου, που είναι χωρητικότητας 600 θέσεων, εκτιμάται ότι θα ανέλθει τελικά στα 39.000.000 ευρώ, ποσό που καλύφθηκε από το Γ΄ ΚΠΣ και το ΕΣΠΑ.

Παιδότοπος στο ΣΕΦ

Ο κ. Μιχαλολιάκος έθεσε επίσης στην κα. Μενδώνη το ζήτημα της παραχώρησης έκτασης εντός του περιβάλλοντος χώρου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) για τη δημιουργία παιδότοπου και εγκαταστάσεων ακροβατικής γυμναστικής, ενώ ζητήθηκε και η παραχώρηση χώρου στο ΣΕΦ για τη διευκόλυνση των δραστηριοτήτων των ναυταθλητικών σωματείων Πειραιά.

Προτεινόμενα για εσάς