ΓΣΕΕ: Νέο δραματικό ρεκόρ της ανεργίας

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2012 15:17

Η ΓΣΕΕ υποστηρίζει επίσης ότι παρά το ότι η ΕΛΣΤΑΤ υπολογίζει τον αριθμό των ανέργων σε 1.033.507 άτομα, η πραγματική ανεργία «είναι πολύ υψηλότερη επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις της ΓΣΕΕ ότι το 2012 θα αγγίξει το 25%».

A- A A+

Για «εκρηκτικό μείγμα με απρόβλεπτες κοινωνικές επιπτώσεις» λόγω της αύξησης της ανεργίας και της μείωσης του επιδόματος ανεργίας κάνει λόγο η ΓΣΕΕ, με αφορμή τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΣΤΑΤ.

«Το νέο άλμα της ανεργίας μαζί με τις μειώσεις μισθών, οδηγούν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και φανερώνουν τα τραγικά αποτελέσματα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των Μνημονίων», επισημαίνει η ΓΣΕΕ.

Υποστηρίζει επίσης ότι παρά το ότι η ΕΛΣΤΑΤ υπολογίζει τον αριθμό των ανέργων σε 1.033.507 άτομα, η πραγματική ανεργία «είναι πολύ υψηλότερη επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις της ΓΣΕΕ ότι το 2012 θα αγγίξει το 25%».

Η Συνομοσπονδία ζητεί τέλος «άμεσα και αποτελεσματικά» αναπτυξιακά μέτρα για την ενίσχυση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας, αλλά και «γενναία» κοινωνικά μέτρα υποστήριξης και ενίσχυσης των ανέργων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή