Γυναίκα οδηγός στη Formula 1

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2012 18:43

A- A A+

Η 33χρονη Ισπανίδα οδηγός έχει συμμετάσχει σε αρκετούς αγώνες όπως F3, 24 Ωρες της Daytona αλλά και στη Superleague Formula όπου πέρυσι έτρεχε για την Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που η ντε Βιλότα θα βρεθεί στο κόκπιτ ενός μονοθέσιου της Formula 1. Είχε ξαναδοκιμάσει στο παρελθόν της δυνάμεις της και πιο συγκεκριμένα πέρυσι στην πίστα του Πολ Ρικάρντ όπου έτρεχε για 300 χλμ. με την ομάδα της –τότε- Renault (πλέον Lotus).

Tο όνειρο της, όπως δήλωσε και η ίδια, ήταν κάποια στιγμή να συνεργαστεί με μία ομάδα ομάδα της Formula 1. Κάτι που θα γίνει πραγματικότητα φέτος αφού θα έχει τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με τους πιλότους της Marussia και να δοκιμάσει στο τεστ νέων οδηγών που θα διεξαχθεί αργότερα μέσα στη χρονιά στο Αμπου Ντάμπι, το νέο μονοθέσιο της Αγγλο-ρωσικής ομάδας, την MR01.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που έρχομαι στην ομάδα της Marussia ως οδηγός δοκιμών. Αυτή είναι μια φανταστική ευκαιρία να δουλέψω κοντά σε μια ομάδα Formula 1 και να κερδίσω σημαντική εμπειρία που θα με βοηθήσει στην εξέλιξη της καριέρας μου. Παράλληλα, θα έχω τη ευκαιρία να οδηγήσω το νέο μονοθέσιο αργότερα μέσα στη χρονιά στις δοκιμές του Αμπου Ντάμπι. Θα βρίσκομαι μαζί με την ομάδα στην πίστα και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί τους στον πρώτο αγώνα, το επόμενο Σαββατοκύριακο. Ολο αυτό μπορεί μόνο να βοηθήσει τη μελλοντική μου φιλοδοξία να επιταχύνω τη συμμετοχή μου σε αγώνες στη Formula 1», δήλωσε η 33χρονη Ισπανίδα πιλότος.

Ο Τζον Μπουθ, επικεφαλής της Marussia τόνισε ότι αυτή η συνεργασία θα επιτρέψει στην 33χρονη οδηγό να αποκτήσει εμπειρία που θα είναι σημαντική για την καριέρα της. «Είμαστε ευχαριστημένοι που καλωσορίζουμε τη Μαρία στο πρόγραμμα των οδηγών δοκιμών. Κάτι που θα της επιτρέψει να ενσωματωθεί στο περιβάλλον της Formula 1 και να κερδίσει πολύ σημαντική εμπειρία, η οποία θα της είναι χρήσιμη στην εξέλιξη της καριέρας της. Επίσης προσφέρουμε στη Μαρία τη δυνατότητα να δοκιμάσει ένα μονοθέσιο της Formula 1 αργότερα μέσα στην χρονιά, κάτι που θα ενισχύσει σημαντικά τα αγωνιστικά διαπιστευτήρια της».

Η ντε Βιλότα, κόρη του πρώην οδηγού F1 και πρωταθλητή της Βρετανικής F1, Εμίλιο ντε Βιλότα, θα είναι η πρώτη γυναίκα οδηγός που έρχεται στη Formula 1 μετά την Καθρίν Λέγκε το 2005.

Πέρασε το τεστ

Πέραν της ανακοίνωσης της συνεργασίας με τη Μαρία ντε Βιλότα, τα καλά νέα συνεχίστηκαν για τη Marussia καθώς το μονοθέσιο της πέρασε τελικά τα crash τεστ της FIA και θα μπορεί να εμφανιστεί έτσι στον πρώτο αγώνα της φετινής χρονιάς στην Αυστραλία (16 Μαρτίου).

Όπως ανακοινώθηκε, η MR01 πέρασε και το τελευταίο από τα 18 υποχρεωτικά τεστ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, στο οποίο είχε αποτύχει τις προηγούμενες φορές. Για αυτό άλλωστε τον λόγο δεν κατάφερε να συμμετάσχει στις τελευταίες επίσημες δοκιμές των ομάδων που διεξήχθησαν στη Βαρκελώνη και αρκέστηκε σε μια πρώτη επαφή με το νέο μονοθέσιο κατά την διάρκεια κινηματογράφησής του στην πίστα του Σίλβερστοουν, την περασμένη Δευτέρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις