Καταδικάζει η Ιταλία τη συμπεριφορά της Βρετανίας σε έφοδο στη Νιγηρία

Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2012 13:58

«Η συμπεριφορά της βρετανικής κυβέρνησης που δεν πληροφόρησε την Ιταλία είναι ανεξήγητη», είπε ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο. «Μία πολιτική και διπλωματική εξήγηση είναι απαραίτητη».

A- A A+

O Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο καταδίκασε το γεγονός ότι η Βρετανία δεν ενημέρωσε τη Βρετανία για μία αποτυχημένη έφοδο στη Νιγηρία κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους ένας Ιταλός και ένας Βρετανός όμηρος.

Ο Ναπολιτάνο χαρακτήρισε το γεγονός «ανεξήγητο» και ζήτησε διευκρινίσεις. «Η συμπεριφορά της βρετανικής κυβέρνησης που δεν πληροφόρησε την Ιταλία είναι ανεξήγητη», είπε ο Ναπολιτάνο. «Μία πολιτική και διπλωματική εξήγηση είναι απαραίτητη».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον από την πλευρά του δήλωσε ότι οι δύο όμηροι σκοτώθηκαν από τους ισλαμιστές απαγωγείς τους στη διάρκεια εφόδου βρετανικών και νιγηριανών δυνάμεων στο σπίτι που κρατούνταν στο Σοκότο στη βορειοδυτική Νιγηρία. Όπως τόνισε, η ζωή των δύο απαχθέντων «κινδύνευε άμεσα».

Ο 28χρονος Κρις Μακμάνους και ο Φράνκο Λαμολινάρα, μηχανικοί, είχαν απαχθεί από ομάδα ισλαμιστών τον περασμένο Μάιο. Έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια αποτυχημένης επιχείρησης των βρετανικών ειδικών δυνάμεων και του νιγηριανού στρατού να τους απελευθερώσουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή