Στη Συρία έφτασε ο Κόφι Ανάν

Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012 09:48
UPD:10:49
A- A A+

Στη Δαμασκό έφτασε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Ανάν, που θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ με στόχο την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση που πλήττει τη χώρα.

Πηγές του αεροδρομίου ανέφεραν ότι ο Ανάν έφτασε με αεροπλάνο από το Κάιρο και κατευθύνθηκε προς ξενοδοχείο στη Δαμασκό πριν τις συνομιλίες του με τον Ασαντ.

Ο Αναν θα έχει επίσης συνομιλίες με κυβερνητικούς αξιωματούχους και στελέχη της κοινωνίας των πολιτών. Αύριο Κυριακή θα αναχωρήσει για άλλες χώρες της περιοχής όπου θα συναντήσει στελέχη της αντιπολίτευσης εκτός Συρίας.

Η αποστολή του Αναν στη Δαμασκό πραγματοποιείται την επομένη μιας ημέρας αιματηρών συγκρούσεων με 72 νεκρούς κατά τους βομβαρδισμούς θέσεων αντικαθεστωτικών στις επαρχίες Ιντλίμπ, Χομς και Χάμα και από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον διαδηλωτών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, τουλάχιστον 7.500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από πυρά των συριακών δυνάμεων ασφαλείας από τα μέσα Μαρτίου του 2011 όταν άρχισε η λαϊκή εξέγερση κατά του καθεστώτος. Η Δαμασκός είχε ανακοινώσει το Δεκέμβριο ότι τουλάχιστον 2.000 στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί από «τρομοκράτες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή