Κάλεσμα Κατάρ για αναγνώριση της συριακής αντιπολίτευσης

Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012 13:51
REUTERS

A- A A+

Ήρθε η ώρα να αναγνωριστεί η συριακή αντιπολίτευση ως νόμιμος εκπρόσωπος του έθνους, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κατάρ Σεΐχης Χαμάντ Μπιν Τζασίμ αλ Θάνι στη σύνοδο των Αράβων υπουργών Εξωτερικών.

«Συμβουλεύουμε την αντιπολίτευση, σε όλο της το φάσμα, να σταθεί πάνω από τις διαφορές της και να μιλήσει με μια φωνή που θα εκφράζει τις προσδοκίες του λαού της, έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν την τυραννία του καθεστώτος», δήλωσε.

«Καλούμε εδώ για την αναγνώριση του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου ως νόμιμου εκπρόσωπου του συριακού λαού», δήλωσε στην εναρκτήρια ομιλία του.

Ο ίδιος πρόσθεσε στη συνέχεια ότι ήρθε η ώρα για την αποστολή αραβικών και διεθνών δυνάμεων στη Συρία, όπου η καταστολή της εξέγερσης από το καθεστώς του αλ-Ασάντ έχει προκαλέσει αρκετές χιλιάδες νεκρούς.

«Ήρθε η ώρα να εφαρμοστεί η πρόταση για την αποστολή αραβικών και διεθνών δυνάμεων στη Συρία», δήλωσε προς τη σύνοδο των Αράβων ΥΠΕΞ στην έδρα του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο, στην οποία θα συμμετάσχει και ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή