Συρία: «Τρομοκρατικές ομάδες» κατηγορεί ο Ασαντ για το αδιέξοδο

Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012 15:35
UPD:15:40
A- A A+

Η Συρία είναι έτοιμη για «κάθε ειλικρινή προσπάθεια» για να τερματιστεί μια χρονιά ταραχών, δήλωσε ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ στον απεσταλμένο του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Ανάν, κατηγόρησε όμως «τρομοκρατικές ομάδες» ότι παρεμποδίζουν τη λύση, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Η Συρία είναι έτοιμη να κάνει κάθε ειλικρινή προσπάθεια για να βρεθεί μια λύση για τα γεγονότα των οποίων είναι μάρτυρας», φέρεται ότι δήλωσε ο Ασαντ σύμφωνα με το πρακτορτείο SANA.

«Κανένας πολιτικός διάλογος ή πολιτική δραστηριότητα δεν μπορεί να επιτύχει, ενώ υπάρχουν ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες που επιχειρούν και εξαπλώνουν το χάος και την αστάθεια», τόνισε ο Σύρος πρόεδρος.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε νωρίτερα ότι «θετικό κλίμα επικρατεί στη συνάντηση μεταξύ του προέδρου Ασαντ και του απεσταλμένου του ΟΗΕ Κόφι Αναν», ο οποίος μετέβη στη Συρία για να διαπραγματευτεί κατάπαυση του πυρός στις συγκρούσεις που έχουν προκαλέσει το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων από τα μέσα Μαρτίου του 2011.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή