Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012 08:40

A- A A+

Δύο ένοπλοι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα και 35 άμαχοι τραυματίστηκαν από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Συνολικά 20 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Παρασκευή στο νέο κύκλο βίας που άνοιξε στη Γάζα και στο νότιο Ισραήλ.

Ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα, Ισμαήλ Χανίγια, δήλωσε αργά χθες το βράδυ ότι η γειτονική Αίγυπτος επιχειρεί να μεσολαβήσει για τον τερματισμό της βίας και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις ένοπλες οργανώσεις, αλλά πρόσθεσε ότι το Ισραήλ θα πρέπει πρώτα να σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές.

Η ισλαμική Τζιχάντ δήλωσε ότι οι δύο Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν σήμερα ήταν μέλη της.

Ο ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε ενώ ετοιμαζόταν να εκτοξεύσει ρουκέτα στο Ισραήλ από περιοχή στη νότια Γάζα, ενώ ο δεύτερος σκοτώθηκε όταν επλήγη το μοτοποδήλατο στο οποίο επέβαινε, ανακοίνωσε η οργάνωση.

Νοσοκομειακές πηγές στη Γάζα ανέφεραν ότι 35 άμαχοι τραυματίστηκαν όταν ισραηλινή ρουκέτα έπληξε κατοικία στη βόρεια Γάζα.

Ισραηλινή στρατιωτική εκπρόσωπος δήλωσε ότι τα πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σήμερα έξι επιδρομές και πρόσθεσε ότι τουλάχιστον δύο παλαιστινιακές ρουκέτες έπληξαν το Ισραήλ από τα μεσάνυχτα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή