Βραβεύσεις σε συγγραφείς της Θεσσαλονίκης

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012 12:55

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας Μπάμπης Μπαρμπουνάκης απονέμει το βραβείο στον Κώστα Μπλιάτκα για την παραγωγή του ντοκιμαντέρ «Ο Αιώνας της Θεσσαλονίκης».

A- A A+

Συγγραφείς, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, άνθρωποι των γραμμάτων, της τέχνης και του πολιτισμού και πλήθος κόσμου παραβρεθήκαν στην εκδήλωση των ετήσιων βραβεύσεων των συγγραφέων της Θεσσαλονίκης, την οποία διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση ενταγμένη στο πλαίσιο του Έτους Εορτασμού «Θεσσαλονίκη 2012 - 100 χρόνια από την Απελευθέρωση», έλαβε χώρα στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου «Αλέξανδρος», το μεσημέρι της Κυριακής 11 Μαρτίου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, ο οποίος αφού έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου του Συνδέσμου και του Συλλόγου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με την εκδήλωση αυτή ξεκινάει σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες έχουν κατατεθεί από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στον Δήμο Θεσσαλονίκης για τον εορτασμό του έτους: Θεσσαλονίκη 2012 - 100 χρόνια από την Απελευθέρωση».

Τα βραβεία

Η τελετή ξεκίνησε με τη βράβευση της ΕΡΤ- 3 και του Γενικού Διευθυντή της Κώστα Μπλιάτκα για την παραγωγή και προβολή της αξιόλογης σειράς ντοκιμαντέρ «Ο Αιώνας της Θεσσαλονίκης». Προηγήθηκε προβολή από αποσπάσματα της βραβευμένης σειράς ντοκιμαντέρ.

Για το συγγραφικό έργο αλλά και για γενικότερα για προσφορά των βραβευμένων συγγραφέων στην πόλη μίλησαν άνθρωποι των γραμμάτων, των επιχειρήσεων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του πανεπιστημίου. Συγκεκριμένα, βραβεύθηκαν οι Αθανάσιου Καΐσης - Καθηγητής Νομικής ΑΠΘ, Βασίλης Κατσαρός - Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, Αγγελος Λιάπης –λογοτέχνης, Φανή Μέλφου – Γραμματικού –συγγραφέας, Παχάλης Παπαβασιλείου - λογοτέχνης, Απόστολος Παπαγιανόπουλος –συγγραφέας – ιστορικός, Νίκος Πασχαλίδης - λογοτέχνης, Παναγιώτης Παχής - Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, Αθανασία Τσατσάκου - Παπαδοπούλου - Ομότιμη Καθηγήτρια του ΑΠΘ.

Προτεινόμενα για εσάς