Παράσταση για τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ»

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012 12:16

Το έργο «Να ζει κανείς ή να μη ζει» του Νικ Γουίτμπι - με πρωταγωνιστές την Κάτια Δανδουλάκη, τον Παύλο Χαϊκάλη, τον Γιάννη Τσιμιτσέλη και τον Τάσο Κωστή, σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα -, αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις.

A- A A+

Μια ακόμα έκφραση κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης αποτελεί η πρωτοβουλία των συντελεστών της θεατρικής παράστασης «Να ζει κανείς ή να μη ζει», να αφιερώσουν τα έσοδα μιας βραδιάς για την ενίσχυση του Ξενώνα του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», όπου φιλοξενούνται τα άρρωστα παιδιά με τις οικογένειες τους.

Η θεατρική παράσταση θα δοθεί την Πέμπτη 15 Μαρτίου και ώρα 20.30, στο Θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το έργο «Να ζει κανείς ή να μη ζει» του Νικ Γουίτμπι - με πρωταγωνιστές την Κάτια Δανδουλάκη, τον Παύλο Χαϊκάλη, τον Γιάννη Τσιμιτσέλη και τον Τάσο Κωστή, σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα-, αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις.

Θέτοντας το διαχρονικό και πάντα επίκαιρο ερώτημα «Να ζει κανείς ή να μη ζει», ένας δωδεκαμελής θίασος επί της σκηνής του θεάτρου φοράει τριάντα έξι κοστούμια και κινείται σε έξι διαφορετικά σκηνικά για να μας θυμίσει τη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία με τον Μελ Μπρουκς (1983). Ένα θέατρο μέσα στο θέατρο, στην Πολωνία της γερμανικής κατοχής, με ένα ετερόκλητο πλήθος ανθρώπων μπλέκεται σε μια φάρσα χωρίς όρια.

Υπόθεση

Μια διάσημη ηθοποιός (Κάτια Δανδουλάκη) απατά τον σύζυγό της (Παύλο Χαϊκάλη), με έναν πολύ νεότερό της αντιστασιακό (Γιάννης Τσιμιτσέλης). Ο αταίριαστος έρωτας της ώριμης ντίβας συμπαρασύρει έναν Γερμανό στρατηγό (Τάσο Κωστή), την αυστηρή γραμματέα του (Μαρία Κανελλοπούλου), τον αφελή υπασπιστή του (Σπύρο Μεριανό), μια διπλή κατάσκοπο (Χριστίνα Τσάφου) αλλά και τον μακιγιέρ της πρωταγωνίστριας (Πρόδρομος Τοσουνίδης). Τα πρόσωπα του έργου ξορκίζουν τα τραγικά γεγονότα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου με το βροντερό γέλιο της φαρκοκωμωδίας. Αλλωστε, σε δύσκολες εποχές, όπως τότε αλλά και σήμερα, το χιούμορ είναι απαραίτητο.

Συντελεστές

Απόδοση - σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας, σκηνικά: Αντώνης Δαγκλίδης, κοστούμια: Έβελυν Σιούπη, στίχοι-μουσική: Αφροδίτη Μάνου, φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Κάτια Δανδουλάκη, Παύλος Χαϊκάλης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Τάσος Κωστής, Μαρία Κανελλοπούλου, Χριστίνα Τσάφου, Σπύρος Μεριανός, Πρόδρομος Τουσουνίδης.

Πληροφορίες

Θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη», Αγίου Μελετίου 61α, Κυψέλη, τηλ. 210-8640414. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 25 ευρώ. Τα εισιτήρια πωλούνται: Στα γραφεία του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», Πινδάρου 10, Κολωνάκι, 2107757934 και 2107757153. Στον Ξενώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ», Μικράς Ασίας 46, Γουδί, 2107777168.

Προτεινόμενα για εσάς