Formula 1: Συλλογική δουλειά θέλει ο Αλόνσο

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012 16:20

A- A A+

Σε όλους έχει γίνει πλέον κατανοητό ότι χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά ώστε η F2012 να μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο.

Τόσο ο Φερνάντο Αλόνσο όσο και ο Στέφανο Ντομενικάλι, επικεφαλής της Scuderia, συμφώνησαν ότι η κατάκτηση μιας εκ των τριών θέσεων στους πρώτους αγώνες είναι κάτι το δύσκολο. Μόνο ο Φελίπε Μάσα φάνηκε να έχει διαφορετική άποψη θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

Ο Φερνάντο Αλόνσο πάντως πιστεύει ότι ο αγώνας στην Αυστραλία θα είναι μια δύσκολη δοκιμασία και πως η ομάδα θα έχει δύσκολες στιγμές. Για αυτό ακριβώς θα χρειαστεί να «σφίξει τα δόντια» κα να συνεχίσει τη συστηματική δουλειά.

«Σίγουρα χρειάζεται να βελτιώσουμε πολλά, να δουλέψουμε πάνω στο πως θα καταλάβουμε τη 2012, προσαρμόζοντας το οδηγικό μου στυλ πάνω στο νέο μονοθέσιο, το οποίο με την απώλεια της αεροδυναμικά παραγόμενης κάθετης δύναμης (downforce) στο πίσω μέρος και τα νέα ελαστικά της Pirelli, είναι λίγο δυσκολότερο να το οδηγήσεις. Γνωρίζουμε προς ποιες κατευθύνσεις χρειάζεται να κινηθούμε σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη του μονοθέσιου και αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα», τόνισε στο επίσημο web site της Ferrari ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ο Ισπανός πιλότος υπογράμμισε ότι γνωρίζει πως με τις δηλώσεις του αυτές απογοητεύει τους φίλους της Ferrari. Ζήτησε επίσης πίστωση χρόνου μέχρι την ολοκλήρωση των πρώτων αγώνων εκτός Ευρώπης ώστε η Scuderia να συνειδητοποιήσει τι δουλειά που έχει γίνει και χρειάζεται στο νέο μονοθέσιο. Παράλληλα, συνέστησε ψυχραιμία και μεθοδικότητα.

«Σίγουρα, θα πρέπει να σφίξουμε τα δόντια στους πρώτους αγώνες, αλλά πάνω από όλα, θα πρέπει να δούμε που βρισκόμαστε σε επίπεδο ανταγωνισμού και στη συνέχεια να τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς σε αυτό το πρώτο στάδιο του πρωταθλήματος. Γνωρίζω ότι οι φίλοι μας περιμένουν από εμένα να πω ότι θα μπορούσαμε επιτύχουμε κάποιο αποτέλεσμα, αλλά η αλήθεια είναι ότι δε μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε που βρισκόμαστε. Θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, στις έξι, μετά τις κατατακτήριες, και λίγο παραπάνω, μετά τον πρώτο γύρο αγώνων εκτός Ευρώπης.

Θα πρέπει να είμαι ήρεμοι και ψύχραιμοι και να κάνουμε ένα βήμα τη φορά, ξεκινώντας από τον αγώνα στη Μελβούρνη, όπου θα έχουμε μια αρχική εντύπωση. Όταν θα μάθουμε που βρισκόμαστε, τότε θα μπορούσαμε να θέσουμε πιο ακριβείς στόχους. Ένα είναι σίγουρο, με τη θέληση για νίκη που κυριαρχεί στον καθένα μας στη Ferrari και με την ιστορία που έχουμε, νιώθουμε την ευθύνη να τα πάμε καλά: για εμάς, τους φίλους μας και τους συνεργάτες μας και αυτό ισχύει για όλους μας. Θα πρέπει όλοι να εργαστούμε μαζί για να φτάσουμε αυτόν τον στόχο».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις