Formula 1: Δε βιάζεται η Williams

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012 17:50

A- A A+

Η Williams πέρυσι πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες χρονιές της στη Formula 1 και έχασε παράλληλα τη χορηγία της εταιρείας τηλεπικοινωνιών AT&Τ που ήταν και ο βασικός υποστηρικτής της. Παρ’όλα αυτά κατάφερε να εμφανίσει βελτιωμένο κύκλο εργασιών και παράλληλα να παρουσιάσει κέρδη. Όπως αποκάλυψε ο Παρ, ήδη σε τραπεζικές καταθέσεις η ομάδα του Γκρόουβ διαθέτει περισσότερα από 45 εκατομμύρια δολάρια.

Με αφορμή την άσχημη εικόνα της πέρυσι η Williams ξεκίνησε μια διαδικασία αναδόμησής της τόσο σε τεχνικό όσο και σε επίπεδο προσωπικού. Στόχος είναι η Βρετανική ομάδα να επιστρέψει στις επιτυχίες.

«Δεν έχουμε βασικό χορηγό αυτή τη στιγμή και προφανώς αυτή είναι μια κορυφαία πρωτοβουλία για εμάς. Είναι όμως κάτι που θα πρέπει να γίνει σωστά διότι ο βασικός χορηγός είναι πιο εμφανής και από τους συνεργάτες σου.

Σε πολλά επίπεδα καθορίζει τον χαρακτήρα της ομάδας. Χρειάζεται έναν βασικό χορηγό που θα είναι δραστήριος με τρόπο τέτοιο που θα προωθεί και θα ενεργοποιεί τη συνεργασία σας. Αυτό είναι κάτι για το οποίο δεν βιαζόμαστε, είναι κάτι που θέλουμε να γίνει σωστά», δήλωσε ο επικεφαλής της Βρετανικής ομάδας.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα βασική πηγή εσόδων προς το παρόν για τη Williams είναι η συνεργασία της με την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας PDVSA, όρος της οποίας ήταν και η επιλογή του Παστόρ Μαλντονάτο, ως οδηγού της ομάδας.

«Η PDVSA είναι ένας σημαντικός συνεργάτης για την ομάδα σε οικονομικό αλλά και σε άλλο επίπεδο, αλλά με κανέναν τρόπο δεν θα είναι η μοναδική», υπογράμμισε ο Παρ.

Η συμφωνία αυτή πάντως έχει εγείρει αρκετά ερωματηματικά στην Βενεζουέλα σχετικά με τη νομιμότητά της.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις