Νίκη Σαντόρουμ σε Μισισίπι και Αλαμπάμα

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012 06:16
UPD:08:39

«Ποιος θα το πίστευε ότι οι ψηφοφόροι της βάσης θα αλλάζουν τα προγνωστικά μέρα με τη μέρα», τόνισε ο Ρικ Σαντόρουμ σε συγκέντρωση στην πόλη Λαφαγιέτ της Λουιζιάνα.

A- A A+

Ο συντηρητικός Ρικ Σαντόρουμ κέρδισε τελικά το μετριοπαθή Μιτ Ρόμνεϊ στις προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, που διεξήχθησαν στις αμερικανικές Πολιτείες Μισισίπι και Αλαμπάμα, στις νότιες ΗΠΑ.

Όπως μετέδωσαν, τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, στην Αλαμπάμα ο Σαντόρουμ συγκεντρώνει ποσοστό 35%, ο Γκίνγκριτς 30% και ο Ρόμνεϊ 28%. Στο Μισισίπι, ο Σαντορουμ κερδίζει με 33% έναντι 32% και 30% των δύο αντιπάλων του, αντίστοιχα.

Από την έναρξη των προκριματικών αναμετρήσεων στις 3 Ιανουαρίου ο Σαντόρουμ έχει μέχρι τώρα κερδίσει σε εννέα πολιτείες.

«Ποιος θα το πίστευε ότι οι ψηφοφόροι της βάσης θα αλλάζουν τα προγνωστικά μέρα με τη μέρα», τόνισε ο Σαντόρουμ σε συγκέντρωση στην πόλη Λαφαγιέτ της Λουιζιάνα.

«Η κούρσα δεν έχει τελειώσει», σχολίασε στο CNN ο πρώην εκπρόσωπος του προέδρου Τζορτζ Μπους Αρι Φλέισερ.

Πριν γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα, ο Ρόμνεϊ εμφανίστηκε σίγουρος για τη νίκη του σε δηλώσεις του στο CNN, επισημαίνοντας πως «η εκστρατεία του Ρικ Σαντόρουμ φτάνει στο τέλος της».

Από την πλευρά του ο Γκίνγκριτς σε ομιλία του στην Αλαμπάμα τόνισε πως θα συνεχίσει τη μάχη για το χρίσμα και ειρωνεύτηκε τον τίτλο του φαβορί του Ρόμνεϊ. «Όταν είσαι φαβορί δεν έρχεσαι τρίτος...», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πριν από τα σημερινά αποτελέσματα ο Ρόμνεϊ, που έχει κερδίσει σε 17 από τις 26 πολιτείες, είχε διασφαλίσει 455 εκλέκτορες, ο Σαντόρουμ 199, ο Γκίνγκριτς 117 και ο Ρον Πολ 64. Για το χρίσμα του κόμματος απαιτούνται 1.144 εκλέκτορες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή