Ελβετία: Σε σοβαρή κατάσταση τρία από τα 24 παιδιά που τραυματίστηκαν

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012 21:44

A- A A+

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λωζάνης τρία από τα 24 παιδιά που τραυματίστηκαν στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε χθες το βράδυ στην Ελβετία, σύμφωνα με τον αρχίατρο, δρ. Ζαν-Πιερ Ντεσλάρζ.

«Μεταξύ των 24 παιδιών που έχουν τραυματιστεί υπάρχουν τρία που είναι σοβαρά» σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Σιόν, χαρακτηρίζοντας την κατάστασή τους «ανησυχητική».

Την ίδια ώρα ο Ελβετός εισαγγελέας Ολιβιέ Ελσίγκ δήλωσε ότι το λεωφορείο στο οποίο σημειώθηκε το δυστύχημα δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. «Προς το παρόν φαίνεται ότι το όχημα δεν έτρεχε πάρα πολύ γρήγορα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η σήραγγα ήταν στεγνή και δεν υπήρχαν αντικείμενα στο δρόμο. Η ελβετική δικαιοσύνη διερευνά τρεις εκδοχές για τα αίτια του δυστυχήματος: ένα τεχνικό πρόβλημα στο λεωφορείο, ένα πρόβλημα υγείας του οδηγού ή ένα ανθρώπινο σφάλμα, διευκρίνισε ο Έλσιγκ.

Το λεωφορείο μετέφερε 52 ανθρώπους, από τους οποίους οι 28 έχασαν τη ζωή τους και οι 24 τραυματίστηκαν. Οι 22 από τους νεκρούς ήταν παιδιά.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Γερμανικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή