Προσκλητήριο συμμετοχής από τον Ευ. Βενιζέλο

Ανδρέας Λοβέρδος: Υπό την ηγεσία Βενιζέλου δεν θα υπάρχουν «κηπουροί» στο ΠΑΣΟΚ
Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012 18:58
UPD:18/03/2012 09:02
A- A A+

Πρόσκληση προς τα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να λάβουν μέρος στη διαδικασία της Κυριακής για την εκλογή του νέου προέδρου του Κινήματος, απηύθυνε μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Την Κυριακή 18.3 στο ΠΑΣΟΚ αρχίζουμε ξανά. Σας προσκαλώ προσωπικά να πάρετε μέρος σε μια συλλογική πολιτική πράξη που έχει ως βασικό στόχο να ζωντανέψει την παράταξη», τονίζει στο μήνυμά του ο κ. Βενιζέλος.

«Έχω πλήρη επίγνωση της κατάστασης. Οι δυο λέξεις που χρησιμοποίησα στην ομιλία μου στη συνδιάσκεψη, το περασμένο Σάββατο, απευθυνόμενος στον ελληνικό Λαό: ευχαριστώ και συγνώμη, θέλω να είναι η αφετηρία μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης», υποστηρίζει και επισημαίνει πως «μόνο το Εθνικό καθήκον αλήθειας και το Εθνικό καθήκον αλληλεγγύης μπορούν να λειτουργήσουν ως εφαλτήριο για την οριστική υπέρβαση της κρίσης και την ανάκτηση του εδάφους που έχουμε χάσει».

«Έχουμε απέναντι μας το μέτωπο της υποκρισίας, της δημαγωγίας και του λαϊκισμού. Ας μη το αφήσουμε να κυριαρχήσει», υπογραμμίζει ο κ. Βενιζέλος και καταλήγει: «Αύριο αρχίζει η μάχη των επικείμενων εκλογών» και «μαζί θα την κερδίσουμε».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Βενιζέλος είχε σήμερα συνάντηση με τον γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Κώστα Πανταζή, και τα μέλη της Συντονιστικής Γραμματείας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Πρόσκληση συμμετοχής στη διαδικασία ανάδειξης του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ απευθύνει και ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στη Real News, εκτιμώντας πως από εδώ και πέρα η επιρροή του κόμματος θα αρχίσει να αυξάνεται καθώς, όπως λέει, «το ΠΑΣΟΚ το κόστος το έχει ήδη πληρώσει».

Μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας υποστηρίζει πως υπό την ηγεσία του Ευ. Βενιζέλου δεν θα υπάρχουν «κηπουροί» στο ΠΑΣΟΚ, ενώ θεωρεί αυτονόητο ότι στην ηγετική ομάδα θα συμμετάσχουν κορυφαία στελέχη και θα εκπροσωπούνται όλες οι τάσεις του ΠΑΣΟΚ.

Αιχμηρός εμφανίζεται ο κ. Λοβέρδος για την Λ. Κατσέλη και τον Χ. Καστανίδη σημειώνοντας ότι αμφότεροι ψήφισαν όλα τα δύσκολα μέτρα της κυβέρνησης και ήταν πολύ πιο στενοί συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου απ' ό,τι ο ίδιος. Παράλληλα ζητεί την κατάργηση των πολυάριθμων οργάνων στο ΠΑΣΟΚ στα οποία, όπως λέει, τύποις όλοι συμμετέχουν, αλλά στην ουσία εξαφανίζεται η δυναμική του καθενός.

Τέλος, αναφορικά με τα σενάρια συγκυβέρνησης ο κ. Λοβέρδος εκτιμά πως προ των εκλογών κανένα πολιτικό κόμμα δεν θα αποφύγει να δώσει σαφέστατη απάντηση στο ερώτημα τί θα κάνει τη Δευτέρα μετά τις εκλογές σε σχέση με τη συγκρότηση και τη στήριξη της κυβέρνησης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή