Ευ. Βενιζέλος: Εφικτός ο στόχος της πρωτιάς

«Η χώρα χρειάζεται ισχυρή πολιτική διεύθυνση»
Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012 12:07
UPD:15:53

Τα ηνία του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη χθεσινή εκλογή του στην προεδρία του Κινήματος. Σε εξέλιξη συνάντηση με τον Κ. Παπούλια.

A- A A+

Εφικτό χαρακτήρισε ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, το στόχο της πρωτιάς για το Κίνημα στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως «οι πολίτες ξέρουν ότι «η χώρα χρειάζεται ισχυρή πολιτική διεύθυνση» και πως «δεν υπάρχει άλλη συγκροτημένη, ρεαλιστική και υπεύθυνη πρόταση». «Όλα τα άλλα είναι κραυγές, πιέσεις και ευχολόγια», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τη συνάντησή του με τον κ. Παπούλια, σημείωσε ότι τον ενημέρωσε για την ολοκλήρωση των διαδικασιών εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για εντυπωσιακή για τα δεδομένα της εποχής συμμετοχή των πολιτών.

Διαβεβαίωσε επίσης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι από τη νέα του θέση θα κάνει ό,τι επιβάλλει το εθνικό του καθήκον για να σταθεί η χώρα όρθια και να νιώσει ο κάθε πολίτης ασφαλής.

Προαναγγέλοντας την αποχώρησή του από το Υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι το πρωί είχε αποχαιρετιστήρια σύσκεψη της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ για να δώσει τις τελευταίες μου οδηγίες.

VIMEO.COM/EVENIZELOS
«Να μην ξαναπεράσουμε αυτά που περνάμε»

Η δήλωση του Ευ. Βενιζέλου

«Πρέπει αυτές τις εβδομάδες μέχρι και τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης να είμαστε πάρα πολύ επιμελείς και επίμονοι στην επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού», επισήμανε.

Υπογράμμισε ακόμη πως οι πολίτες ξέρουν ότι οι θυσίες είναι αναγκαίες άλλα πρέπει να πιάνουν τόπο και θέλουν να είναι δικαία κατανεμημένες και πρόσθεσε ότι βοηθάμε σε αυτό όταν κάνουμε τη δουλειά μας ως πρόσωπα και ως κράτος.

«Χαμογελαστό σας βλέπω», ανέφερε ο κ. Παπούλιας, απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο, κατά την έναρξη της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

VIMEO.COM/EVENIZELOS
Διάλογος Κ. Παπούλια - Ευ. Βενιζέλου

Διάλογος Κ. Παπούλια - Ευ. Βενιζέλου

Το δικαιούμεθα, απάντησε ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «η παράταξη απέδειξε ότι υπάρχει. Πάλλεται η ψυχή της. Μας ξεπέρασε η κοινωνία. Και σας τα λέω αυτά, όχι μόνο ως ανώτατο πολιτειακό παράγοντα, αλλά ως προσωπικότητα που προέρχεστε από τα σπλάχνα της παράταξης».

Υπογράμμισε ακόμη ότι «τώρα που είμαστε στο μεταίχμιο, που ελπίζουμε να τελειώσει η δύσκολη φάση της κρίσης και να αρχίσουμε να προσεγγίζουμε ξανά θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, τώρα που η ελπίδα και η προοπτική φαίνεται, πρέπει να κάνουμε αυτή την τελευταία προσπάθεια όλοι μαζί».

Όπως επισήμανε, «δεν πρέπει στο διάστημα από τώρα μέχρι τις εκλογές και το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης να χαλαρώσουμε, να χάσουμε δημόσια έσοδα, να μην ελέγξουμε τις δημόσιες δαπάνες, να μην προωθήσουμε τα μέτρα του νέου προγράμματος».

«Γιατί ό,τι κάνουμε λάθος σ΄αυτά τα πεδία στρέφεται τελικά εναντίον των πιο φτωχών, των πιο αδύνατων, εναντίον της μεσαίας τάξης. Όταν είμαστε συνεπείς σ΄αυτά, βοηθούμε τον πιο αδύνατο και ανασφαλή Έλληνα. Και αυτή είναι η μεγάλη μας ηθική υποχρέωση», πρόσθεσε.

Aκολούθησε η συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο προκειμένου να ρυθμιστούν τα ζητήματα που σχετίζονται με την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

VIMEO.COM/EVENIZELOS
Διάλογος Λ. Παπαδήμου - Ευ. Βενιζέλου

Διάλογος Λ. Παπαδήμου - Ευ. Βενιζέλου

Στην αρχή της συνάντηση ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύθηκε να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την κυβέρνηση. Τόνισε ακόμη ότι ο αγώνας που έκαναν με τον κ. Παπαδήμο για την οικονομία στέφθηκε με επιτυχία και ανέφερε ότι έχει κρατήσει την πιο θερμή ανάμνηση και εντύπωση από τη μεταξύ τους συνεργασία στην κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός τον συνεχάρη για την εκλογή του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ και είπε, μεταξύ άλλων, ότι προσβλέπει σε στενή συνεργασία μαζί του από τη νέα του θέση.

Ο κ. Βενιζέλος θα υποβάλει επίσημα την παραίτησή του στο υπουργικό συμβούλιο το απόγευμα, οπότε έχει προγραμματιστεί η συνεδρίασή του.

Στις 15.00 είναι προγραμματισμένη η τελετή παράδοσης - παραλαβής στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, όπου ο Γιώργος Παπανδρέου θα δώσει τη σκυτάλη στον νέο πρόεδρο του Κινήματος.

Αύριο, Τρίτη, στις 15.00 συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στις 240.000 η συμμετοχή

Η Ιπποκράτους εμφανίστηκε χθες ικανοποιημένη για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) του ΠΑΣΟΚ, η συμμετοχή αναμένεται να αγγίξει τις 240.000.

Τα τελευταία στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος της ΕΚΑΠ, Γιώργος, Ανωμερίτης, αναφέρουν ότι στο 75,91% των εκλογικών κέντρων που καταμετρήθηκαν, ψήφισαν 180.714, εκ των οποίων οι 175.887 ψήφισαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο (ποσοστό 97,33%). Ακόμη καταμετρήθηκαν 3.653 λευκά και 1.174 άκυρα.

Στην Α΄ εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης ψήφισαν 14.010 άτομα. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έλαβε 13.770 ψήφους και βρέθηκαν 191 λευκά και 49 άκυρα ψηφοδέλτια.

Στη Β΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης ψήφισαν 7.575 άτομα, ο κ. Βενιζέλος έλαβε 7.487 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 69 λευκά και 19 άκυρα ψηφοδέλτια.

Συνολικά στις δύο περιφέρειες ψήφισαν 21.497, έναντι 65.000 στις εσωκομματικές εκλογές του 2007.

Τα τελικά αποτελέσματα αναμένετο να ανακοινωθούν το μεσημέρι.

Γ. Καρατζαφέρης: Τι Βενιζέλος, τι Σαμαράς

«Συγχαρητήρια στον κ. Βενιζέλο για την αναρρίχησή του στο ύπατο αξίωμα του κόμματος του», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε: «Όσον αναφορά τον κ. Βενιζέλο, τον κ. Σαμαρά και τις εκλογές, το πραγματικό δίλημμα είναι: Τι Βενιζέλος, τι Σαμαράς; Και οι δύο έχουν υπογράψει προς την κ. Λαγκάρντ του ΔΝΤ ότι δεν πρόκειται ποτέ, όσο πολιτεύονται να ασκήσουν πολιτική πέρα από αυτή που επιτάσσει το Μνημόνιο». «Επομένως», κατέληξε, «ούτε ο ένας ούτε ο άλλος μπορούν να ηγηθούν στην κυβέρνηση την επόμενη μέρα».

Γ. Καρατζαφέρης: Τι Βενιζέλος, τι Σαμαράς

Γ. Καρατζαφέρης: Τι Βενιζέλος, τι Σαμαράς

ΔΗΜΑΡ: Βασικός συντελεστής της κυρίαρχης πολιτικής ο Ευ. Βενιζέλος

«Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι βασικός συντελεστής της κυρίαρχης πολιτικής που οδήγησε τη χώρα στα σημερινά πολλαπλά αδιέξοδα. Ηαλλαγή αυτής της πολιτικής και η ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών αποτελούν τις κύριες προϋποθέσεις για την έξοδο από την κρίση», σχολίασε η Δημοκρατική Αριστερά.

Αρμα Πολιτών: H ελληνική πολιτική σκηνή αποκτά τον Ντούτσε της

Σε ανακοίνωσή του το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών σημειώνει ότι «η ποιότητα της Δημοκρατίας στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τις καταγγελίες μελών του Κινήματος, δεν είναι βέβαιο ότι δίνει στο ΠΑΣΟΚ Πρόεδρο». Τονίζει, ωστόσο, ότι «είναι βέβαιο πως η Ελληνική Πολιτική σκηνή αποκτά τον Ντούτσε της».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή