Τα κόμματα για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012 16:42
UPD:16:45

A- A A+

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι «ο παραλογισμός έφτασε στα άκρα από ορισμένους».

Σε δηλώσεις του στο Σκάι, ο υπουργός σημείωσε με νόημα πως «όταν αυτές οι ομάδες μπορούν να τα κάνουν αυτά, σημαίνει ότι και στο παρελθόν τα έκαναν και δεν τιμωρήθηκε κανείς».

«Η ανικανότητα της Πολιτείας φάνηκε στο ΟΑΚΑ. Αδυνατούν να ελέγξουν 200 "μπαχαλάκηδες"», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης, συμπληρώνοντας ότι «η εικόνα των εμπρησμών και των μολότοφ μέσα στο γήπεδο, έκανε ήδη το γύρο του κόσμου».

«Για τη πρόληψη και εξάλειψη της βίας στα γήπεδα απαιτείται πολιτική βούληση και σοβαρότητα, στοιχεία άγνωστα για τους εμπλεκόμενους φορείς, πρώτα και κύρια για την αθλητική ηγεσία», τονίζει ο Συνασπισμός.

«Υπενθυμίζουμε ότι πριν μια βδομάδα η κυβέρνηση υποχώρησε άτακτα στις επιταγές του επαγγελματικού ποδοσφαίρου για τον φερετζέ της παρανομίας, το λεγόμενο "αυτοδιοίκητο", δίνοντας το χειρότερο μήνυμα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνεται ότι «η Σούπερ Λίγκα και οι ΠΑΕ εξακολουθούν να προσφέρουν απλόχερα υπηρεσίες, διευκολύνσεις και εισιτήρια σε πολύ συγκεκριμένους συνδέσμους οπαδών».

«Το πιο αγαπημένο λαϊκό άθλημα πεθαίνει και η Πολιτεία αμέτοχη παρακολουθεί το θάνατό του», είναι το σχόλιο της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ειδικότερα, το κόμμα του Φώτη Κουβέλη παρατηρεί ότι «για πολλοστή φορά η φίλαθλη Ελλάδα παρακολούθησε αηδιασμένη να εκτυλίσσονται ακραία φαινόμενα βίας εντός αγωνιστικών χώρων» και προσθέτει ότι «η Πολιτεία και οι αρχές αμήχανες μπροστά στα φαινόμενα αυτά, επαναλαμβάνουν ότι το μαχαίρι θα φτάσει και πάλι στο κόκκαλο».

«Ας αντιληφθούν επιτέλους», τονίζει η ΔΗΜΑΡ, «ότι όσο χαϊδεύουν τα αυτιά των χουλιγκάνων, τόσο θα συνεχίζεται η κατρακύλα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ευθύνες στην Πολιτεία αποδίδει και η Δημοκρατική Συμμαχία, σημειώνοντας πάντως πως η φύλαξη των γηπέδων δεν μπορεί να είναι δουλειά της στυνομίας.

«Τα χθεσινά γεγονότα στο Ολυμπιακό Στάδιο αποδεικνύουν ότι το κράτος είναι ανίκανο να αντιμετωπίσει μερικές δεκάδες χούλιγκανς. Η πολιτεία έχει ξεκάθαρη ευθύνη, αλλά ταυτόχρονα είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να είναι δουλειά της Αστυνομίας η φύλαξη των γηπέδων, την ώρα που μένουν ανυπεράσπιστες οι γειτονιές στο έλεος της εγκληματικότητας», συμπληρώνει.

Συγκεκριμένα, η Δημοκρατική Συμμαχία προτείνει να υπάρξει άμεσα θεσμικό πλαίσιο που θα επιφορτίζει τις ΠΑΕ με τον ρόλο φύλαξής τους και θα καταδικάζει παραδειγματικά τους ενόχους. Παράλληλα, η αθλητική Δικαιοσύνη θα τιμωρεί σκληρά τους υπευθύνους αθλητικούς παράγοντες.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις