Συμφωνία Ισραηλινών, Παλαιστινίων για τον Ναό της Θείας Γέννησης

Πέμπτη, 09 Μαΐου 2002 07:13
UPD:07:52

A- A A+

ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ για τον τερματισμό της πολιορκίας του Ναού της Θείας Γέννησης στη Βηθλεέμ μετά από 38 ημέρες, κατέληξαν τις πρώτες πρωϊνές ώρες Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι. Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας, η συμφωνία προβλέπει ότι όλοι οι άμαχοι θα εγκαταλείψουν τον Ναό, 26 μαχητές θα μεταφερθούν σε φυλακές στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ άλλοι 13 που είναι και οι πλέον καταζητούμενοι από την ισραηλινή κυβέρνηση, θα παραμείνουν προς το παρόν εκεί και μέχρι να μεταφερθούν σε κάποια άλλη χώρα, πιθανώς την Ιταλία ή την Ισπανία.

Να προχωρήσει σε αντίποινα κατά των Παλαιστινίων για τις δύο επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στο Ισραήλ, αποφάσισε μετά από πολύωρη συνεδρίαση το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο, υπό τον Αριέλ Σαρόν.

Διαταγή στις παλαιστινιακές δυνάμεις να εμποδίσουν όλες τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις κατά του Ισραήλ, έδωσε χθες μέσω της παλαιστινιακής τηλεόρασης ο Γιάσερ Αραφάτ. Την ικανοποίησή του για τις δηλώσεις του Παλαιστινίου ηγέτη, εξέφρασε ο Τζωρτζ Μπους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή