Θεσσαλονίκη: Ακινητοποιημένα τα απορριμματοφόρα - έληξαν τα ασφαλιστήρια

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 10:39
UPD:15:08
A- A A+

Ακινητοποιημένα στο Σταθμό Μεταφόρτωσης είναι τα απορριμματοφόρα του δήμου Θεσσαλονίκης καθώς έληξαν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Τα οχήματα είναι ασφαλισμένα στην Αγροτική Ασφαλιστική, η σύμβαση έληξε, και το θέμα χειρίζεται η αντιδημαρχία Διαχείρισης Πόρων και Οικονομικής Ανάπτυξης.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, από σήμερα δεν πραγματοποιείται αποκομιδή των απορριμμάτων, καθώς τα οχήματα παραμένουν στο ΣΜ, με ορατό τον κίνδυνο συσσώρευσης των σκουπιδιών στους δρόμους της πόλης αν δεν λυθεί σύντομα το θέμα.

«Η αδιαφορία και η κακή διαχείριση από πλευράς της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι πρωτοφανής. Σήμερα, η πόλη κινδυνεύει και πάλι να γεμίσει με σκουπίδια, καθώς κανείς δεν γνωρίζει πότε θα βρεθεί λύση», σχολίασε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κ.Γκιουλέκας.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Μάτης, επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί πολίτες - Οικολογία στην πράξη», καταλόγισε στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ότι «δεν κατάφερε να κάνει σωστά και έγκαιρα τις διαδικασίες για το διαγωνισμό εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για την ασφάλιση των απορριμματοφόρων, κι αυτό αποδεικνύεται επικίνδυνο και για την υγεία των πολιτών». «Αν δεν γνωρίζουν τις διαδικασίες περί διαγωνισμών, ας τις μάθουν, αν δεν τους αρέσουν, ας προσαρμοστούν», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή τους, καλούν τη διοίκηση του δήμου να προβεί σε όλες τις ενέργειες, ώστε να ασφαλιστούν άμεσα όλα τα οχήματα και να προμηθευτεί τα απαραίτητα ανταλλακτικά για να επιδιορθωθούν τα απορριμματοφόρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή