Μπαρνιέ: Μελετάμε την υπόθεση της πώλησης του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 11:59

«Εάν διαπιστωθούν παράνομες πρακτικές σε σχέση με το ευρωπαϊκό δίκαιο, θα εφαρμόσουμε τους κανόνες. Εγώ θα τους εφαρμόσω χωρίς να κάνω χάρες για διαδικασίες επι παραβάσει», σημείωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Μισέλ Μπαρνιέ, ερωτηθείς από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντή, σχετικά με το θέμα της πώλησης του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom.

A- A A+

«Εξακολουθούμε να μελετάμε αυτό το θέμα», απάντησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Μισέλ Μπαρνιέ, ερωτηθείς από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή, σχετικά με το θέμα της πώλησης του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom.

«Εάν διαπιστωθούν παράνομες πρακτικές σε σχέση με το ευρωπαϊκό δίκαιο, θα εφαρμόσουμε τους κανόνες. Εγώ θα τους εφαρμόσω χωρίς να κάνω χάρες για διαδικασίες επι παραβάσει», σημείωσε ο κ. Μπαρνιέ.

Στην παρέμβασή του ο κ. Χουντής κατηγόρησε τον Ευρωπαίο Επίτροπο ότι με τη στάση που κρατάει στο θέμα της πώλησης του ΟΤΕ, «φροντίζει να καλύπτει την Deutsche Telekom, η οποία έχει κερδίσει εκατοντάδες εκατ. ευρώ σε βάρος των μικρομετόχων, αλλά και των ασφαλιστικών ταμείων».

Κατηγόρησε επίσης τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος, όπως υποστήριξε, «ενώ γνώριζε και είχε καταγγείλει ως αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή, την παράνομη πώληση του ΟΤΕ στη γερμανική εταιρεία, ως Υπουργός Οικονομικών, διέθεσε, με τον ίδιο παράνομο τρόπο, και το υπόλοιπο τμήμα του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή