ΚΚΕ: Ασύγκριτα λιγότερες οι θυσίες του αγώνα από τα δεινά

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 12:59

A- A A+

Εντονα πολιτικό περιεχόμενο έχει το μήνυμα του ΚΚΕ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Οπως αναφέρει, «οι θυσίες του αγώνα του λαού για το δίκιο του είναι ασύγκριτα λιγότερες από τα δεινά, τις συμφορές, που του φέρνει η υποταγή και η μοιρολατρία».

«Τότε τρομοκρατούσαν το λαό ότι αν ξεσηκωθεί κατά του Σουλτάνου, των ντόπιων συνεργατών του και της "Ιερής Συμμαχίας" θα καταστραφεί. Τώρα του λένε ότι θα ζήσει το χάος αν συγκρουστεί με την αστική εξουσία, την ΕΕ, αν δεν δεχθεί τις αλυσίδες και την εξαθλίωση που του φέρνουν οι υπερασπιστές του καπιταλισμού», τονίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει ακόμη ότι «η πρόσκληση για "εθνική ομοψυχία" που παρουσιάζουν ότι υπήρχε το 1821 αποτελεί χονδροειδέστατη διαστρέβλωση της ιστορίας. Ούτε το 1821 υπήρχαν ενιαία εθνικά συμφέροντα. Και μέσα στην αστική τάξη, που τότε ήταν προοδευτική, υπήρχαν διαφοροποιήσεις και ανταγωνισμοί, ενώ διαφοροποιήσεις υπήρχαν και ανάμεσα στους κοτζαμπάσηδες. Αυτές οι αντιθέσεις οδήγησαν και σε εμφυλίους πολέμους».

Σε σχετική ανακοίνωση ο λαός καλείται να «απορρίψει τους εκβιασμούς και τα ιδεολογήματα των κομμάτων του συστήματος και του "ευρωμονόδρομου"» και επισημαίνεται ότι «η πρόσκληση για "εθνική ομοψυχία" επιδιώκει την υποταγή των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στην άγρια σφαγή των δικαιωμάτων τους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή