Formula 1: Προσγειωμένος ο Αλόνσο

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 18:29

A- A A+

Αλλωστε η F2012 δεν θα φέρει σημαντικές διαφορές σε σχέση με το GP της Αυστραλίας και αυτό σε συνδυασμό με τις δύσκολες καιρικές συνθήκες (ζέστη, υγρασία ή και βροχή) δυσχεραίνει την προσπάθεια της Scuderia.

Επιπλέον, το νέο μονοθέσιο της ομάδας του Μαρανέλο έδειξε ότι είναι δύσκολο να οδηγηθεί και στερείται ανταγωνιστικότητας. Κάτι που επιβεβαίωσε και ο ισπανός πρώην Παγκόσμιο πρωταθλητής.

«Από θέμα απόδοσης, δεν είναι τόσο ανταγωνιστικοί όσο θα θέλαμε, αλλά στον αγώνα όλα μπορούν να συμβούν: Εάν έχεις μια καλή εκκίνηση, μια καλή στρατηγική pistop μπορείς να βρεθεί σε μια ικανοποιητική θέση. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πάλι τα ίδια και να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς, αν και δεν περιμένουμε να γίνουν θαύματα», δήλωσε ο Φερνάντο Αλόνσο.

Στον πρώτο αγώνα η Ferrari είχε πολύ άσχημη επίδοση στις κατατακτήριες αφού και οι δύο πιλότοι της βρέθηκαν εκτός πρώτης δεκάδας. Την άσχημη εικόνα τελικά της Ιταλικής ομάδας έσωσε στον αγώνα ο Ισπανός πρώην Παγκόσμιος πρωταθλητής τερματίζοντας πέμπτος. Αυτοί ήταν και οι μοναδικοί βαθμοί που κέρδισε η Ferrari στην Αυστραλία μετά την εγκατάλειψη του Μάσα.

«Δεν νομίζω ότι η αλλαγή της πίστας θα κάνει τη διαφορά για εμάς. Εχουμε κάνει δοκιμές στη Χερέθ, στη Βαρκελώνη και μετά πήγαμε στην Αυστραλία. Πιστεύω ότι για όλες τις ομάδες, τα μονοθέσια εδώ (σ.σ. στη Μαλαισία) θα είναι περίπου τα ίδια με τον πρώτο αγώνα. Επομένως δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις εδώ. Εμείς θα προσπαθήσουμε να προσαρμόσουμε το μονοθέσιο στην πίστα.

Στην Αυστραλία κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσαμε να τερματίσουμε πέμπτοι καθώς υπήρχαν πολλοί πιο ταχύτεροι από εμάς, αλλά στον αγώνα, αυτά που έγιναν σε άλλους, μας βοήθησαν να το καταφέρουμε. Επομένως εδώ, σε έναν φυσιολογικό αγώνα, μπορεί να τερματίσουμε πιο πίσω. Αν όμως πρόκειται για έναν τρελό αγώνα, ίσως με βροχή, τότε ίσως τερματίσουμε και εμπρός», δήλωσε ο Ισπανός πιλότος, υπογραμμίζοντας παράλληλα είναι χαρούμενος στην ομάδα παρά την έλλειψη ανταγωνιστικότητας και την μέχρι στιγμή εικόνα.

«Χρειάζεται να δουλέψουμε σκληρά ημέρα και νύχτα για να καλύψουμε τη διαφορά. Ολοι, όμως γνωρίζετε ότι η εμπειρία μου στη Ferrari είναι φανταστική. Να παλεύω για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην πρώτη μου χρονιά και πέρυσι όταν είχα μία νίκη και δέκα φορές θέση στο πόντιουμ. Ο στόχος πάντα ήταν να κερδίσουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα κάτι που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τα δύο τελευταία χρόνια και αυτή τη χρονιά είμαστε πεπεισμένοι ότι θα παλέψουμε. Χρειάζεται να εργαστούμε περισσότερο από τους υπόλοιπους καθώς είμαστε λίγο πίσω τώρα. Το πρωτάθλημα όμως είναι μεγάλο και η ομάδα είναι ενωμένη και αποφασισμένη».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις