Κ. Παπούλιας: Τίποτα δεν έχει ουσιαστικά κριθεί

Μηνύματα για την 25η Μαρτίου
Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012 12:27
UPD:18:11

«Οι πρόσφατες αποφάσεις που δρομολογήθηκαν με τη συνεργασία των εταίρων μας, έδωσαν μια μεγάλη ανάσα στη μάχη που δίνει η χώρα μας. Τίποτα όμως δεν έχει ουσιαστικά κριθεί», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου.

A- A A+

«Οι πρόσφατες αποφάσεις που δρομολογήθηκαν με τη συνεργασία των εταίρων μας, έδωσαν μια μεγάλη ανάσα στη μάχη που δίνει η χώρα μας. Τίποτα όμως δεν έχει ουσιαστικά κριθεί», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου.

«Γι' αυτό», όπως τονίζει, «ο καθένας μας, ανάλογα με τις δυνάμεις του, οφείλει να συμμετέχει στην υπεράνθρωπη προσπάθεια του λαού μας».

Με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου ο κ. Παπούλιας κάνει λόγο για «ημέρα χαράς αλλά και ημέρα περισυλλογής» και επισημαίνει ότι «η οικονομική κρίση που βιώνουμε μας έφερε αντιμέτωπους με το αμείλικτο ερώτημα τι κάναμε λάθος και τι έπρεπε να είχαμε κάνει με μεγαλύτερη αυστηρότητα και ευνομία για να αποφύγουμε αυτά που ακολούθησαν».

Εκφράζει πάντως την πεποίθησή του ότι «όχι μόνο θα ξεπεράσουμε τον σκόπελο της κρίσης, αλλά στο τέλος του δρόμου, μένοντας ενωμένοι και πάντα με την ίδια πίστη στις αρχές της Δημοκρατίας και της ισονομίας που πρεσβεύει ο Ελληνισμός, η πατρίδα μας θα βγει νικήτρια από έναν ακόμη δύσκολο αγώνα της σύγχρονης ιστορίας της».

Ευ. Βενιζέλος: Ενωμένοι θα κερδίσουμε και πάλι τη μάχη

Στη σημασία της ενότητας, της πίστης και της επιμονής σε έναν καθαρό στρατηγικό στόχο εστιάζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο.

Ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζει ότι «ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια η επέτειος της 25ης Μαρτίου δεν είχε την επικαιρότητα που έχει τώρα», καθώς «η Ελλάδα έχει ως στόχο να κατακτήσει και πάλι τη θέση που της αξίζει μέσα στην Ευρώπη και τον κόσμο».

«Ο πατριωτισμός σήμερα ταυτίζεται με το εθνικό καθήκον αλήθειας και αλληλεγγύης. Πίστη και αισιοδοξία χρειάζεται», σημειώνει χαρακτηριστικά και εκφράζει την αισιοδοξία ότι «οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ενωμένοι, θα κερδίσουμε και πάλι τη μάχη με την ιστορία».

Α. Σαμαράς: Να υπηρετήσουμε με τόλμη το εθνικό συμφέρον

«Ενωμένοι και αποφασιστικοί οι Έλληνες θα αντιμετωπίσουμε ακόμη και τις πιο ανυπέρβλητες αντιξοότητες. Το αποδείξαμε πολλές φορές στην Ιστορία μας, μπορούμε να το αποδείξουμε και τώρα», αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με αφορμή την εθνική επέτειο.

Σημειώνει ακόμη ότι «η διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνεγερσίας του 1821, που τιμούμε στις 25 Μαρτίου, εκπέμπει διδάγματα πίστης, εθνικής αυτοπεποίθησης και αξιοπρέπειας. Διδάγματα αγώνα για εθνική ανάταση, οικονομική ανάταξη και κοινωνική συνοχή. Αγώνα για μια Ελλάδα με Προοπτική και Ελπίδα».

Ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζει ότι «αυτόν τον αγώνα είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε με όλες τις δυνάμεις μας» και συμπληρώνει πως «στους δύσκολους καιρούς που διατρέχει η Πατρίδα μας, οφείλουμε να προτάξουμε τη σταθερότητα και την ασφάλεια. Να βάλουμε στη θέση του "εγώ" το "εμείς". Και να υπηρετήσουμε, με τόλμη, το εθνικό συμφέρον».

Γ. Καρατζαφέρης: Με ομοψυχία να απελευθερώσουμε την πατρίδα

«Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή», αναφέρει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και συμπληρώνει πως «σήμερα κάτω από πολύ δυσμενείς συνθήκες για την πατρίδα μας αυτές οι ιδέες προβάλλουν και πάλι σαν μια ιστορική αναγκαιότητα».

«Ο Ελληνικός λαός είχε παρελθόν, είχε γλώσσα, είχε μνήμη, είχε δηλαδή ιστορία. Και στο όνομα αυτής ακριβώς της ιστορίας και του Πατριωτισμού, ύψωσε το λάβαρο εναντίον του δυνάστη του και κέρδισε το αγαθό της ελευθερίας», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Όπως τότε, έτσι και σήμερα, ο κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, έτσι ώστε με ομοψυχία και εθνική ενότητα να απελευθερώσουμε την πατρίδα», συμπληρώνει.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο λαός μπορεί να επιβάλλει τη θέλησή του

Εντονα πολιτική διάσταση έχει το σχετικό μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ. «Η επέτειος της 25ης Μαρτίου αποτελεί διαχρονικά μέρα μνήμης και απόδοσης τιμής στον αγώνα του ελληνικού λαού για ελευθερία, αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία. Ταυτόχρονα, δείχνει τις δυνατότητες των λαών να αλλάζουν τους συσχετισμούς δύναμης και να επιβάλλουν τη θέλησή τους», τονίζει το κόμμα.

Σημειώνει ακόμη ότι «η φετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι ξεχωριστής σημασίας για το λαό και τη χώρα» και συμπληρώνει πως «η σημερινή κυβέρνηση, σε πλήρη εναρμόνιση με την Τρόικα, προσπαθεί να επιβάλλει την καταστροφική μνημονιακή πολιτική ως μονόδρομο για την κοινωνία και τη χώρα».

«Προκρίνουν και σχεδιάζουν λύσεις μαζί με τις κυρίαρχες δυνάμεις στην Ευρώπη που στόχο έχουν να αποτελειώσουν ό,τι έχει μείνει από το κοινωνικό κράτος και τις κατακτήσεις δεκαετιών. Τα εργασιακά δικαιώματα, η κοινωνική ασφάλιση, η δημόσια παιδεία, η δημόσια περιουσία, η υγεία, το περιβάλλον και εν τέλει η ίδια η δημοκρατία θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου και των πιστωτών», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ντ. Μπακογιάννη: Να μετατρέψουμε την οργή σε ανάταση

«Η φετινή δεν είναι μία καθόλου συνηθισμένη 25η Μαρτίου», σημειώνει από την πλευρά της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, συμπληρώνοντας ότι «το Έθνος βρίσκεται αντιμέτωπο με τις κακοδαιμονίες δεκαετιών και έχει μπροστά του τη γιγάντια πρόκληση να τις αντιμετωπίσει και να αναγεννηθεί».

Όπως αναφέρει, «το μήνυμα που μας δώσανε οι πατέρες του Έθνους μας οι πατέρες της παλιγγενεσίας, ήταν μήνυμα μεταμόρφωσης της απελπισίας σε αποφασιστικότητα. Της οργής, σε αδαμάντινη βούληση για σκληρό αγώνα».

Η κ. Μπακογιάννη σημειώνει ακόμη ότι «παρά τα προβλήματα, τις αδυναμίες, ακόμη και τις εμφύλιες έριδες, το Έθνος μας, με τη βοήθεια και της Ευρώπης, βγήκε από τον αγώνα νικηφόρο».

Αναφερόμενη στο σήμερα η πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τονίζει ακόμη ότι «δεν έχουμε βέβαια μπροστά μας πολεμικές αναμετρήσεις, αλλά έχουμε να δώσουμε το είδος εκείνο του αγώνα που τόσο για τα άτομα, όσο και τα έθνη είναι ο δυσκολότερος από όλους. Τον αγώνα να αλλάξουμε τον εαυτό μας, να αλλάξουμε τη χώρα μας και να τη μετατρέψουμε ξανά, από παρία της ευρωζώνης, στη δυναμική και προοδευτική πατρίδα που αξίζουμε. Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνάμεις που περιμένουν να αναδυθούν.

«Ζητώ λοιπόν από τους συμπατριώτες μου», συμπληρώνει, «όπως οι πρόγονοί μας μετέτρεψαν την απελπισία σε θέληση για αγώνα, έτσι και εμείς σήμερα να μετατρέψουμε τη δίκαιη οργή, όχι σε αυτοκαταστροφική μανία, αλλά σε μία νέα ανάταση και δημιουργία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή