Β. Κορέα: Πρώτη συνεδρίαση της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης υπό τον Κιμ Γιονγκ-Ουν

Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012 08:35
UPD:08:42
A- A A+

Στις 13 Απριλίου, την ίδια περίοδο που η Πιονγκγιάνγκ προγραμματίζει την εκτόξευση ενός δορυφόρου στο διάστημα, θα συγκληθεί η ετήσια ολομέλεια του κοινοβουλίου της Βόρειας Κορέας, όπως ανακοίνωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας KCNA.

Η σύγκληση της Ανώτατης Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης, της πρώτης μετά την ανάδειξη του Κιμ Γιονγκ-Ουν στην προεδρία της χώρας, το Δεκέμβριο, θα γίνει δύο ημέρες πριν από την επέτειο των 100 ετών από τη γέννηση του πρώτου ηγέτη της Βόρειας Κορέας, του Κιμ Ιλ-Σουνγκ.

Για να τιμήσει την επέτειο αυτή η Βόρεια Κορέα σχεδιάζει να εκτοξεύσει, στο διάστημα 12-16 Απριλίου, έναν δορυφόρο. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους υποστηρίζουν ότι πρόκειται για συγκαλυμμένη πυραυλική δοκιμή που παραβιάζει τις αποφάσεις του ΟΗΕ με βάση τις οποίες απαγορεύεται στην Πιονγκγιάνγκ να κάνει πυρηνικές ή βαλλιστικές δοκιμές.

Το θέμα αυτό αναμένεται να συζητηθεί στο περιθώριο της συνόδου για τα πυρηνικά που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη στη Σεούλ και στην οποία θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή