Σε εξέλιξη η στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα

Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012 11:10
UPD:11:39
A- A A+

Με αυξημένη αστυνομική παρουσία και χωρίς την παρουσία πολιτών κοντά στην εξέδρα των επισήμων ξεκίνησε η στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, αλλά και σύσσωμου του υπουργικού συμβουλίου.

Προηγήθηκε η δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, στην οποία παρέστησαν τόσο ο κ. Παπούλιας, όσο και ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ενώ ακολούθησε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Μικρή ένταση δημιουργήθηκε νωρίτερα στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος όπου ομάδα συγκεντρωμένων φώναζε συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του μνημονίου. Δυνάμεις της αστυνομίας επενέβησαν και τους απώθησαν προς την οδό Ερμού.

Κλειστοί είναι και σήμερα οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Ακρόπολη και Ευαγγελισμό, όπως συνέβη και κατά τη μαθητική παρέλαση. Επιπλέον, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ με απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε όλο το κέντρο της πρωτεύουσας http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2155403 .

Στη Θεσσαλονίκη, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς έχουν συγκεντρωθεί στον χώρο της παρέλασης, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι συγκεντρωμένοι βρίσκονται στο ύψος του Ιερού Ναού Κυρίλλου και Μεθοδίου, σε μικρή απόσταση από την εξέδρα των επισήμων, ενώ φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του μνημονίου.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη έχει παραταχθεί μπροστά τους και τους εμποδίζει να φτάσουν στο οδόστρωμα της εξέδρας των επισήμων.

Τα αστυνομικά μέτρα είναι δρακόντεια, ενώ δεν επιτρέπεται η πρόσβαση των πολιτών σε ακτίνα 100 μέτρων από την εξέδρα των επισήμων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή