Κολομβία: Τρεις φοιτητές σκοτώθηκαν ενώ κατασκεύαζαν αυτοσχέδιες βόμβες

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 06:53
A- A A+

Τρεις Κολομβιανοί φοιτητές σκοτώθηκαν χθες από έκρηξη που σημειώθηκε ενώ κατασκεύαζαν αυτοσχέδιες βόμβες σε ένα σπίτι στην πρωτεύουσα Μπογοτά, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Έντεκα ακόμη άνθρωποι ακόμα , ανάμεσά τους η μητέρα του ενός από τα θύματα και ένας τέταρτος φοιτητής, ο οποίος βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, όπως διευκρίνισε ο διοικητής της μητροπολιτικής αστυνομίας της Μπογοτά, στρατηγός Λουίς Εδουάρδο Μαρτίνες. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε πολλά κτήρια.

Το δυστύχημα σημειώθηκε καθώς οι τέσσερις φοιτητές, που ήταν εγγεγραμμένοι στο δημόσιο πανεπιστήμιο της περιφέρειας της Μπογοτά, κατασκεύαζαν μικρές βόμβες, χρησιμοποιώντας εκρηκτικά που συνολικά έφθαναν τα 10 κιλά.

Στο παρελθόν, βόμβες αυτού του είδους έχουν χρησιμοποιηθεί εναντίον μονάδων αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας κατά τη διάρκεια φοιτητικών διαδηλώσεων στην Κολομβία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρήκε στο εσωτερικό του σπιτιού προπαγανδιστικό υλικό της αντάρτικης οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) καθώς και του αντάρτικου πόλης M-19, το οποίο διαλύθηκε το 1989 και μέλος του οποίου είχε υπάρξει ο σημερινός δήμαρχος στην Μπογοτά Γουστάβο Πέτρο.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή