Εκκληση Χου Τζιντάο για αυτοσυγκράτηση στην κορεατική χερσόνησο

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 08:31
REUTERS/LARRY DOWNING

A- A A+

Εκκληση προς όλες τις πλευρές για ηρεμία και αυτοσυγκράτηση ώστε να αποφευχθούν οι εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο απηύθυνε ο πρόεδρος της Κίνας Χου Τζιντάο, όπως μετέδωσαν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αξιωματούχους στο περιθώριο της Συνόδου για την Πυρηνική Ασφάλεια στη Σεούλ.

«Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι πολύ περίπλοκη και ευαίσθητη. Δεν θέλουμε να δούμε να ανατρέπεται η προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης στην Χερσόνησο», ανέφερε ο Κινέζος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Κυριακή πως το Πεκίνο «κλείνει τα μάτια» στις βορειοκορεατικές πυρηνικές προκλήσεις και προειδοποίησε με αυστηρότερες κυρώσεις αν η Πιονγκγιάνγκ πραγραματοποιήσει την προγραμματισμένη για τον Απρίλιο εκτόξευση πυραύλου.

Σεούλ και Ουάσιγκτον επισημαίνουν πως η εκτόξευση αυτή θα μπορούσε να είναι μια καλυμμένη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου, η οποία παραβιάζει τις πρόσφατες διεθνείς δεσμεύσεις της Βόρειας Κορέας. Το βορειοκεατικό καθεστώς ισχυρίζεται πως ο πύραυλος θα θέσει απλώς σε τροχιά δορυφόρο.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή