Εκλεισε την πρεσβεία της στη Δαμασκό η Τουρκία

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 09:04
UPD:10:45
A- A A+

Στο κλείσιμο της πρεσβείας της στη Δαμασκό προχώρησε η Τουρκία, λόγω της επιδείνωσης των συνθηκών ασφάλειας στη Συρία, σύμφωνα με τουρκική διπλωματική πηγή.

«Οι δραστηριότητες της πρεσβείας της Τουρκίας αναστέλλονται από σήμερα το πρωί», ανέφερε η ίδια πηγή και πρόσθεσε πως το σύνολο του διπλωματικού προσωπικού της πρεσβείας εγκατέλειψε τη συριακή πρωτεύουσα.

ντίθετα ανοικτό θα παραμείνει το τουρκικό προξενείο στο Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, κοντά στα σύνορα των δύο χωρών.

Την περασμένη εβδομάδα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είχε καλέσει όλους τους tούρκους πολίτες που διέμεναν στη Συρία να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Η Αγκυρα ακολουθεί το παράδειγμα αρκετών χωρών της ΕΕ (Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Βρετανία, Ολλανδία), των ΗΠΑ και των έξι αραβικών μοναρχιών του Κόλπου.

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη η δεύτερη συνάντηση των κρατών «φίλων της Συρίας» που θα συζητήσουν τους τρόπους παροχής βοήθειας στη συριακή αντιπολίτευση, αλλά και τα μέσα τερματισμού των βιαιοτήτων.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή