Σε προεκλογική τροχιά το ΠΑΣΟΚ

Ευ. Βενιζέλος: Να πιστέψουμε στον εαυτό μας
Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 13:25
UPD:17:07
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

A- A A+

Το εγκώμιο της Φώφης Γεννηματά έπλεξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσιάζοντας επισήμως τη νέα εκπρόσωπο του Κινήματος. «Πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας, να αντιστρέψουμε το κλίμα και όταν πιστέψουμε στον εαυτό μας και νιώσουμε δυνατοί εσωτερικά, θα αλλάξουμε και τα δεδομένα της χώρας μας, κάτι που το θεωρώ απολύτως εφικτό», διεμήνυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εν όψει εκλογών.

Αναφερόμενος στη Φώφη Γεννηματά, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως πρόκειται για μία πολιτική προσωπικότητα που διαμορφώθηκε μέσα στον πολιτικό αγώνα, μέσα στην πολιτική πράξη. «Η προσωπικότητά της», πρόσθεσε, «έχει και πάρα πολλά ανθρώπινα χαρακτηριστικά γιατί χρειαζόμαστε ευαισθησία προκειμένου ν' αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικότητα την κρίση» και εξέφρασε την ικανοποίησή του «γιατί με το πρόσωπό της θα εκφράζεται το ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενο στον ελληνικό λαό, που περνάει μια περίοδο αβεβαιότητας και απαισιοδοξίας».

Στην ευθύνη που αναλαμβάνει, στάθηκε από τη πλευρά της η κ. Γεννηματά και με τη σειρά της διεμήνυσε πως «αν δεν έχουμε ρεαλισμό κινδυνεύουμε να επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος και ν' αφήνουμε διαρκώς γι' αργότερα τις αλλαγές πρέπει να γίνουν, όμως δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια».

«Είναι πολύ μεγάλη ευθύνη για μένα, αναλαμβάνω εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης που είναι υπεύθυνη για όλες τις μεγάλες αλλαγές που έγιναν μέχρι σήμερα στον τόπο, σε μια πάρα πολύ κρίσιμη στιγμή», ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Ευθύνη μας είναι να μην επιτρέψουμε να κυριαρχήσουν απόψεις που μπορεί να βάλουν τέλος στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, ευθύνη μας είναι η νέα σελίδα που ανοίγουμε στο ΠΑΣΟΚ, ν' αναδείξει όλες τις προσπάθειες που κάναμε αυτά τα δύο προηγούμενα χρόνια, που ήταν δύσκολα χρόνια, αλλά ταυτόχρονα να μιλήσουμε με ειλικρίνεια για τα λάθη και για τις παραλείψεις που έγιναν. Ευθύνη μας είναι να υποστηρίξουμε αυτή τη νέα σελίδα με μια πρόταση που θα οδηγήσει τον τόπο μπροστά. Μια πρόταση που θα πρέπει να συνδυάζει και το όραμα και το ρεαλισμό», γιατί «η πολιτική δεν έχει αξία αν δεν υπάρχει όραμα».

ΠΑΣΟΚ
Δηλώσεις Ευ. Βενιζέλου - Φ. Γεννηματά

Δηλώσεις Ευ. Βενιζέλου - Φ. Γεννηματά

«Μετά το PSI, μετά το αίσθημα ασφάλειας που δημιουργεί και στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, η χώρα μας έχει ανάγκη να κάνει το βήμα μπροστά και η παράταξή μας είναι αυτή που μπορεί να εκφράσει ένα πρόγραμμα που θα συσπειρώσει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που θα οδηγεί μπροστά, με θυσίες, με μικρά αλλά σταθερά βήματα, αλλά πάντως θα οδηγεί μπροστά», κατέληξε στις δηλώσεις της η νέα εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Για τις 14.00 έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου και με τη συμμετοχή όλων των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών του ΠΑΣΟΚ.

Επιπλέον, αύριο Τρίτη στις 9.30 π.μ. συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, υπό τον Ευ. Βενιζέλο, προκειμένου για να λάβει τις καταστατικά προβλεπόμενες αποφάσεις για την κίνηση των προεκλογικών διαδικασιών, την προετοιμασία των ψηφοδελτίων κ.λπ.

Στο μεταξύ, στο Πολιτικό Συμβούλιο επιστρέφει ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Κινήματος ο κ. Βενιζέλος του ζήτησε να ανακαλέσει την παραίτηση που είχε υποβάλει πριν από ένα μήνα από μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος δέχθηκε την πρόταση του κ. Βενιζέλου και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «προφανώς στρατεύεται πλήρως στον προεκλογικό αγώνα της παράταξης ως μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή