Προεκλογικός πυρετός στα κομματικά επιτελεία

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 18:20
UPD:27/03/2012 12:19

Παρουσιάζοντας επίσημα τη νέα εκπρόσωπο του Κινήματος Φώφη Γεννηματά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσε σε θέση μάχης τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ.

A- A A+

Σε πλήρεις προεκλογικούς ρυθμούς κινούνται τα κομματικά επιτελεία, που ανασυντάσσουν δυνάμεις και καταστρώνουν στρατηγικές εν αναμονή και της οριστικοποίησης της ημερομηνίας των εκλογών.

Παρουσιάζοντας επίσημα τη νέα εκπρόσωπο του Κινήματος Φώφη Γεννηματά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσε σε θέση μάχης τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ. «Πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας, να αντιστρέψουμε το κλίμα και όταν πιστέψουμε στον εαυτό μας και νιώσουμε δυνατοί εσωτερικά, θα αλλάξουμε και τα δεδομένα της χώρας μας, κάτι που το θεωρώ απολύτως εφικτό», διεμήνυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εν όψει εκλογών.

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου και με τη συμμετοχή όλων των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών του ΠΑΣΟΚ, ενώ, αύριο Τρίτη στις 9.30 π.μ. συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, προκειμένου για να λάβει τις καταστατικά προβλεπόμενες αποφάσεις για την κίνηση των προεκλογικών διαδικασιών, την προετοιμασία των ψηφοδελτίων κ.λπ.

Στη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης με τα κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστούν απρόσκοπτα το έργο και η λειτουργία της κυβέρνησης μέχρι τη διάλυση της Βουλής.

ΠΑΣΟΚ
Δηλώσεις Ευ. Βενιζέλου - Φ. Γεννηματά

Δηλώσεις Ευ. Βενιζέλου - Φ. Γεννηματά

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης ότι πρέπει να αναδειχτεί η αντιφατική θέση της ΝΔ, η οποία έχει συμφωνήσει σε όλα τα θέματα στο πλαίσιο της κυβέρνησης Παπαδήμου, ενώ εμφανίζεται ότι διαφωνεί σε ορισμένα ζητήματα, όπως στο τέλος ακινήτων, μέσω της ΔΕΗ, στο οποίο έχει συμφωνήσει.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι μη συμμετέχοντες στις εκλογές, για διαφόρους λόγους, νυν βουλευτές του Κινήματος, πρέπει να στρατευτούν στον κεντρικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν περιλαμβάνονται οι διαγραφέντες βουλευτές, θέμα για το οποίο ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να μη γίνεται συζήτηση μέχρι να αποφανθούν σχετικά τα κομματικά όργανα.

Στο μεταξύ, στο Πολιτικό Συμβούλιο επιστρέφει ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Κινήματος ο κ. Βενιζέλος του ζήτησε να ανακαλέσει την παραίτηση που είχε υποβάλει πριν από ένα μήνα από μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.

Την ίδια ώρα, από το στρατόπεδο της Λ. Συγγρού ανακοινώθηκε η απόφαση να μη λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα του κόμματος σε καμία πόλη.

ΑΠΕ - ΜΠΕ
Χωρίς εκλογικά κέντρα η προεκλογική εκστρατεία της Ν.Δ.

Χωρίς εκλογικά κέντρα η προεκλογική εκστρατεία της Ν.Δ.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, «η οικονομική κρίση που διέρχεται ο Τόπος και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες επιβάλλουν αντίστοιχη προσαρμογή στην προεκλογική δραστηριότητα των κομμάτων».

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, τα υφιστάμενα γραφεία των οργανώσεων του κόμματος μπορούν να εξυπηρετήσουν και τις προεκλογικές ανάγκες.

Ταυτόχρονα, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, «η Νέα Δημοκρατία θα καλέσει όλους τους υποψήφιους βουλευτές της, να περιοριστούν στις απαραιτήτως αναγκαίες δαπάνες του προεκλογικού τους υλικού».

Σε δηλώσεις της από το Πέραμα, η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα χαρακτήρισε «πλαστό και τρομοκρατικό» για το λαό «το δίλημμα - κριτήριο ψήφου ''να κυβερνηθούμε, αλλιώς έρχεται το χάος''».

Όπως υποστήριξε, «δείχνει ποιο είναι το συμφέρον εκείνων που θέλουν μια Ελλάδα της ανάπτυξης με μισθούς 200 και 300 ευρώ, με 70% κουρεμένα τα αποθεματικά των νοσοκομείων, με συντάξεις 300 και 400 ευρώ. Αυτό το χάος ο ελληνικός λαός πρέπει να το απορρίψει».

Την αντίθεσή του στο να συμπέσει η Μεγάλη Εβδομάδα με την προεκλογική περίοδο επανέλαβε στο μεταξύ, κατά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε να κλείσει η Βουλή μετά το Πάσχα, καθώς , όπως είπε, «δεν πρέπει να διαταράξουμε το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων και να το καταστήσουμε παιχνίδι πολιτικών διεκδικήσεων. Μετά το Πάσχα, μπορεί να διαλυθεί η Βουλή».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανακοίνωσε την προσχώρηση στις τάξεις του κόμματος του Δρ. Θανάση Α. Παπαγεωργίου, γιατρού, αγγειολόγου και επ. καθηγητή χειρουργικής στο Α.Π.Θ.

ΛΑΟΣ
Δήλωση Γ. Καρατζαφέρη μετά τη συνάντηση με Λ. Παπαδήμο

Δήλωση Γ. Καρατζαφέρη μετά τη συνάντηση με Λ. Παπαδήμο

Της συνεργασίας της Δημοκρατικής Αριστεράς με τους ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, υπεραμύνθηκε ο Φώτης Κουβέλης, παρουσιάζοντας σήμερα την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Φ. Κουβέλης: Πολιτική αναγκαιότητα η ανάδειξη του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού

Φ. Κουβέλης: Πολιτική αναγκαιότητα η ανάδειξη του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού

Την ίδια ώρα, στον πρόεδρο της Βουλής διαβιβάστηκε η επιστολή με την οποία ανακοινώνεται η συγκρότηση της ΚΟ, η οποία αποτελείται από δέκα βουλευτές: τον πρόεδρο της ΚΟ Φώτη Κουβέλη και τους βουλευτές Γρηγόρη Ψαριανό (Β' Αθηνών), Θανάση Λεβέντη (Περιφέρεια Αττικής), Βασίλη Οικονόμου (Περιφέρεια Αττικής), Νίκο Τσούκαλη (Αχαΐας), Οδυσσέα Βουδούρη (Μεσσηνίας), Γιάννη Μιχελογιαννάκη (Ηρακλείου), Γιώργου Παπαμανώλη (Κυκλάδων), Γιάννη Αμοιρίδη (Πιερίας), Ηλία Θεοδωρίδη (Πέλλας).

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, η συνεργασία αυτή έρχεται να καταγράψει «την κοινή επιδίωξη για μια αριστερά κυβερνώσα, για μια αριστερά η οποία μπορεί να διαμορφώνει αποφασιστικές εξελίξεις και να μετακινεί την πολιτική από τη βαθειά συντηρητική θέση που σήμερα βρίσκεται σε μια ουσιαστικά προοδευτική κατεύθυνση».

Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση κατά την παρουσίαση της ΚΟ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπερασπίστηκε την πολιτική συμμαχιών του κόμματός του τόσο απέναντι σε εσωκομματικές αμφισβητήσεις, όσο και έναντι της κριτικής που υφίσταται για τη συνεργασία με πρόσωπα που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές αυτοί, επεσήμανε, «είχαν μια παρουσία ευθύνης, με αντιρρήσεις, με αμφισβήτηση στην ασκούμενη πολιτική» και, όπως σημείωσε, δεν προσέρχονται σε συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ από ιδιοτελή επιλογή, καθώς αν ήθελαν να υπηρετήσουν το ευκαιριακό, θα το είχαν κάνει προς άλλες κατευθύνσεις. «Η συμμετοχή τους στη ΔΗΜΑΡ», υποστήριξε, «στηρίζεται σε πολιτική επιλογή και αντιστοιχείται με όσα παλεύει η Δημοκρατική Αριστερά».

Αμέσως μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, ακολούθησε η πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ. Όπως εξάλλου ανακοινώθηκε από τη ΔΗΜΑΡ, από την Πέμπτη 29 έως το Σάββατο 31 Μαρτίου ο κ. Κουβέλης θα πραγματοποιήσει τριήμερη περιοδεία στα Δωδεκάνησα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή