Δυνάμεις Ισραηλινών αναπτύσσονται στη Λωρίδα της Γάζας

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2002 08:15
UPD:09:18
A- A A+

Ισχυρές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού συγκεντρώνονται γύρω από τις πόλεις και τα χωριά της Λωρίδας της Γάζας, μετά το πράσινο φως που έδωσε το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ για αντίποινα κατά των Παλαιστινίων, μετά τις επιθέσεις αυτοκτονίας της Χαμάς. Ο ισραηλινός στρατός μάλιστα, άρχισε να επιστρατεύει εκτάκτως και εφέδρους.

Οπως δήλωσε πριν από λίγα λεπτά ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Σιμόν Πέρες στην ισραηλινή ραδιοφωνία, ο στρατός δεν σκοπεύει να καταλάβει τη Γάζα, αλλά να εξαπολύσει επιθέσεις ακριβείας με στόχους τους Παλαιστινίους τρομοκράτες. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Αρι Φλέϊσερ δήλωσε ότι το Ισραήλ πρέπει να έχει κατά νου τις ευθύνες του για την προστασία της ειρήνης στην περιοχή. Ο ίδιος, κάλεσε τον Γιάσερ Αραφάτ να υλοποιήσει αυτά που υποσχέθηκε στο Οσλο και να προχωρήσει σε αλλαγές που να αφορούν την πολιτική της Παλαιστινιακής Αρχής στον τομέα της ασφάλειας. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου τόνισε, ότι δεν είναι αρμοδιότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να επιλέξουν έναν ηγέτη για τον παλαιστινιακό λαό.

Ο Τζωρτζ Μπους δήλωσε ότι ο Αραφάτ οφείλει να διαλύσει τις αμφιβολίες, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να ηγηθεί των Παλαιστινίων. Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε ευθέως για έλλειψη ηγεσίας, που είχε αποτέλεσμα όπως είπε, να υποφέρει ο παλαιστινιακός λαός.

Η παλαιστινιακή αστυνομία συνέλαβε χθες τουλάχιστον 15 μέλη της Χαμάς ως υπόπτους για την τελευταία επίθεση αυτοκτονίας στην οποία σκοτώθηκαν 15 Ισραηλινοί. Ο κ. Μπους εξέφρασε την ελπίδα οι συλληφθέντες να παραμείνουν στη φυλακή ως μία απόδειξη καλής διακυβέρνησης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή