Η συριακή κυβέρνηση «αποδέχτηκε το σχέδιο Ανάν»

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 17:21
UPD:18:10
REUTERS/DENIS BALIBOUSE

A- A A+

Η κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ αποδέχτηκε το ειρηνευτικό σχέδιο του ειδικού απεσταλμένου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Αναν, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του τελευταίου, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «ένα πρώτο σημαντικό βήμα» για να δοθεί τέλος στη βία.

«Η συριακή κυβέρνηση έγραψε στον κοινό ειδικό απεσταλμένο Κόφι Αναν ότι αποδέχεται το σχέδιο έξι σημείων το οποίο εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», ανέφερε ο εκπρόσωπος σε γραπτή ανακοίνωσή του.

«Ο κ. Αναν έγραψε στον πρόεδρο Ασαντ προτρέποντας την συριακή κυβέρνηση να εφαρμόσει αμέσως τις δεσμεύσεις της», πρόσθεσε. «Για τον Αναν, συνέχισε ο Φάουζι, η απόφαση της Δαμασκού είναι «ένα πρώτο σημαντικό βήμα το οποίο θα οδηγήσει στο να τερματιστεί η βία και η αιματοχυσία».

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο Ασαντ αποδέχθηκε το σχέδιο έξι σημείων, ο Φάουζι είπε ότι «ασφαλώς, πρόκειται για θετική εξέλιξη, αλλά αυτό που είναι ουσιώδες είναι να τεθεί σε εφαρμογή».

REUTERS

Ο Ασαντ βρίσκεται σήμερα στη Χομς, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, και έφθασε στη συνοικία Μπάμπα Αμρ, προπύργιο των ανταρτών το οποίο είχε πολιορκηθεί και βομβαρδιστεί για εβδομάδες πριν ανακτήσει τον έλεγχό του ο στρατός την 1η Μαρτίου, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση.

«Αυτή τη στιγμή, ο πρόεδρος Ασαντ επιθεωρεί τη συνοικία Μπάμπα Αμρ στη Χομς», ανέφερε η κρατική τηλεόραση, προσθέτοντας ότι πρόκειται να μεταδοθεί οπτικό υλικό από την επίσκεψη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή