Αναστηλωτικών έργων συνέχεια

«Η Ακρόπολη θα είναι πάντα το κόσμημα της Μεσογείου»
Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 00:26

Ειδικό συνεργείο του υπ. Πολιτισμού κατεβάζει από την βορειοδυτική γωνία του Παρθενώνα επιστύλιο βάρους περίπου 7 τόνων για συντήρηση.

A- A A+

Τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, επισκέφθηκαν το απόγευμα της Τρίτης ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Ταλέμπ Ριφάι και ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, με αφορμή την επίσκεψη του πρώτου στην Αθήνα για την Διεθνή Ημερίδα «Mobility & Travel/ Overcoming Travel Barriers».

Ο κ. Ριφάι, ξεναγήθηκε στην Ακρόπολη από τον Έλληνα Υπουργό και ενημερώθηκε για τα αναστηλωτικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η αποστολή παρακολούθησε την καταβίβαση του εξωτερικού λίθου της βόρειας γωνίας της Δυτικής πλευράς του Παρθενώνα, βάρους περίπου 7 τόνων.

Ο λίθος παρουσιάζει ρωγμές κατά την εγκάρσια διεύθυνση, λόγω των γεωλογικών στρώσεων του μαρμάρου και των καταπονήσεων από σεισμικές δράσεις και θα απαιτηθεί η ενίσχυση του με ράβδους τιτανίου.

Ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, κ. Ριφάι, που όπως είπε κάθε φορά που βρίσκεται στην Αθήνα, επισκέπτεται τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι πολύ σημαντικό να μιλήσεις για τους σύγχρονους Έλληνες, τους Έλληνες του σήμερα που είναι τόσο αφοσιωμένοι και δεμένοι με το παρελθόν τους και διαφυλάττουν την ιστορία τους που είναι ιστορία αιώνων. Πάντα είχαμε πίστη να συνδέσουμε τους δύο αυτούς τομείς, τον πολιτισμό και τον τουρισμό και η Ακρόπολη θα είναι πάντα το κόσμημα της Μεσογείου και ένα από τα πιο ελκυστικά και ενδιαφέροντα μνημεία του κόσμου».

Προτεινόμενα για εσάς