WRC: Ταχύτερη η Ford

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 15:04

A- A A+

Ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα ήταν ο ταχύτερος όλων με χρόνο 3:01.884, 1.771 δευτερόλεπτα λιγότερο από τον δεύτερο Πέτερ Σόλμπεργκ.

Η σειρά των οδηγών που συμμετείχαν στη διαδρομή των περίπου χλμ. σχετίζονταν με τη θέση τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Επομένως ο Λάτβαλα ξεκίνησε από την πέμπτη θέση με την διαδρομή να έχει «καθαρίσει» αρκετά. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο χρόνος του ήταν αρκετά καλός. Ο Φινλανδός πλέον θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει αν θα τρέξει πρώτος ή όχι. Οπως φαίνεται περισσότερο κλείνει προς τη δεύτερη επιλογή, αφήοντας τις πρώτες θέσεις.

«Το αυτοκίνητο έχει καλή αίσθηση, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή του αγώνα. Αναφορικά με την κατάσταση του δρόμου, ίσως να ξεκινήσουμε αρκετά πίσω και να πάρουμε το ρίσκο της σκόνης το βράδυ. Μερικές φορές πρέπει να ρισκάρεις. Ενιωθα καλά και ευχαριστήθηκα την οδήγηση. Τώρα θα πρέπει να συνεχίσουμε και να οδηγήσουμε καλά», δήλωσε ο οδηγός της Ford. Πίσω του τερμάτισε ήταν ο teammate του Πέτερ Σόλμπεργκ πιστοποιώντας τη σημερινή κυριαρχία της Ford.

O Mίκο Χίρβονεν σημείωσε τον τρίτο καλύτερο χρόνο ενώ πίσω του, με 2.348 δευτερόλεπτα διαφορά από τον πρωτοπόρο Λάτβαλα, τερμάτισε ο Σεμπάστιαν Λόεμπ. Ο Γάλλος οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δυσκολεύτηκε αρκετά αφού ήταν αυτός που είχε το πρώτο πέρασμα από την διαδρομή, «καθαρίζονταν» της στην ουσία για τους υπόλοιπους.

«Σίγουρα θέλεις να έχει έναν καλό χρόνο, αλλά ήταν πολύ εύκολο να βγεις εκτός δρόμου σε μία διαδρομή σαν αυτή. Δε ρισκάραμε. Η διαδρομή ήταν πολύ επικίνδυνη», τόνισε μετά το τέλος της προσπάθειάς του ο Λόεμπ.

Ο Οτ Τανάκ ήταν πέμπτος και ταχύτερος από την ομάδας της M-Sport Ford Rally με τον Ρώσο Εβγκένι Νόβικοφ πίσω του.

Τα απρόοπτα ξεκίνησαν από σήμερα στον Πορτογαλικό αγώνα καθώς ο Νάσερ Αλ-Ατίγια με το Citroen DS3 της Qatar World Rally Team καθυστέρησε 15 δευτερόλεπτα όταν έχασε μια διασταύρωση ενώ ο Πάουλο Νόμπρε έβγαλε εκτός δρόμου το Mini του.

«Βγήκα εκτός κινούμενος με μικρή ταχύτητα. Είχα κάνει ένα λάθος νωρίτερα στη διαδρομή και αυτό μου απέσπασε την προσοχή», δήλωσε ο οδηγός της εργοστασιακής ομάδας της Mini.

Μέσα στην ημέρα τα πληρώματα αναμένεται να αποφασίσουν τη θέση που επιθυμούν να ξεκινήσουν τον αγώνα. Μετά από αυτό θα καταρτιστεί η επίσημη σειρά εκκίνησης.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις